"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Αμπρα καταμπρα και η πόλη γέμισε χαμόγελα

lafarm

Σχετικά άρθρα

   Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στη δομή φιλοξενίας στο «Ατλάντικ» Αμπρα καταμπρα και η πόλη γέμισε χαμόγελα…

Μια γιορτή γεμάτη χρώματα, μουσική και παιχνίδι διοργανώθηκε χθες το πρωί στο κέντρο της πόλης, στην οποία συμμετείχαν προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στη δομή φιλοξενίας στο πρώην σούπερ μάρκετ «Ατλάντικ».

Οι εκδηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο της νέας δράσης «Μαζί» του προγράμματος “Κι αν ήσουν εσύ” που έχει ως στόχο να φέρει κοντά τους πληθυσμούς υποδοχής με τους πρόσφυγες, και κυρίως τα παιδιά με τα παιδιά.

Τη γιορτή διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων σε συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων, τον «Μύλο των Ξωτικών» και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες . Οι εκδηλώσεις έγιναν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, διότι ο Δήμος έχει αποφασίσει να έχει ενεργή συμμετοχή στο Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση – Γραφείο Τρικάλων ενόψει του εορτασμού που έχει οριστεί διεθνώς για τις 27 Νοεμβρίου.

Χθες, λοιπόν έγινε ημερίδα με καλλιτεχνικές δράσεις και βιωματικά Εργαστήρια με τίτλο: ”Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2016: Θέατρο-Εκπαίδευση-Κοινωνική Παρέμβαση”, καθώς επίσης και δράσεις με τίτλο «Τα εργαστήρια που πήραν τους δρόμους». «Εάν, ήσουν εσύ;» Το Πρόγραμμα “κι αν ήσουν εσύ;” είναι ένα πρόγραμμα για την ευαισθητοποίηση της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με την αξιοποίηση βιωματικών δραστηριοτήτων και τεχνικών θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος.

Άρχισε να υλοποιείται τον Φεβρουάριο 2015 από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, στελέχη εκπαίδευσης και στελέχη οργανώσεων που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα (προτεραιότητα στα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση)

 

Το Πρόγραμμα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων μέσα από επιμορφωτικά εργαστήρια και σεμινάρια και στη στήριξη σχολείων και εκπαιδευτικών που υλοποιούν ανάλογα προγράμματα με βιωματικές τεχνικές διδασκαλίας και αξιοποίηση τεχνικών θεάτρου, θεατρικού παιχνιδιού και εκπαιδευτικού δράματος

Ε.Κ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης