"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.9 C
Trikala

«Ανάπτυξη για όλους», «δημοκρατία» και λοιπές παπαριές

lafarm

Σχετικά άρθρα

Καθαρά κέρδη της e-food (εξαγορασμένη από το 2015 από την γερμανική Delivery Hero): 

2017: 4,8 εκ.

2018: 10,31 εκ.

2019: 23,7 εκ.

2020: 31,6 εκ. 

Τα κέρδη αυτά, που το 2020 έφτασαν να ανέρχονται σε 86.575 ευρώ την…ημέρα, η e-food τα απέκτησε μέσα από την δουλειά εκείνων των ανθρώπων που σήμερα θέλει να τους κόψει την ασφαλιστική τους κάλυψη, να τους κόψει τον 13ο και 14ο μισθό, να τους κόψει τις αναρρωτικές άδειες κτλ βαφτίζοντάς τους “αυτοαπασχολούμενους”, “συνεργάτες” ή ακόμα και… “συνεταίρους”. 

Αυτό, μια εταιρεία να κερδίζει πάνω 86.500 ευρώ την… ημέρα και να εκβιάζει τον εργαζόμενο για να του αφαιρέσει τα… 10 ευρώ της ασφαλιστικής του κάλυψης και του γλίσχρου “δώρου” του, λέγεται καπιταλισμός. Βέβαια θα το ακούσετε να το περιγράφουν κι έτσι:

“Ανάπτυξη για όλους”, “ελεύθερη αγορά”, “δημοκρατία” και λοιπές παπαριές. 

Mπoγιόπουλος Νίκος

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ανάπτυξη μόνο για τους λίγους φτώχεια και μιζέρια για τους πολλούς

    Στα οικονομικά συστήματα της ελεύθερης αγοράς δεν ισχύουν οι κανόνες και οι αρχές της δημοκρατίας αλλά οι εξουσιαστικοί κανόνες που επιβάλλονται από τους εργοδότες κατόχους των επιχειρήσεων και “ο κάθε εξουσιαστής εξουσιάζει τον άνθρωπο προς βλάβη του” αυτό είναι γραμμένο το 1000 π.χ. στη Βίβλο- Εκκλησιαστής κεφ. 8.παρ.9. και στο 5ο κεφ. και στη 10η παρ. αναφέρει ” Αυτός που αγαπάει το ασήμι δεν θα χορτάσει ασήμι, ούτε θα χορτάσει εισόδημα αυτός που αγαπάει τον πλούτο και αυτό είναι ματαιότητα”

    Δικαιόπολης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης