"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Ανακοίνωση- Καταγγελία της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Νομού Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

To Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.ΚΥΤ καταδικαζει και καταγγελλει την απόφαση του απελθόντος Δ.Σ του Γ.Ν.Τ,με την οποια οι συνάδελφοι παιδίατροι εντελονται να εργαζονται για 32 ωρες αδιακοπα,10 φορες το μηνα ο καθενας.

Η παραπανω αποφαση οδηγει σε σωματικη,ψυχικη, πνευματικη εξαντληση τους συναδελφους και καταπατα ολα τα εργασιακα τους δικαιωματα,(υπενθυμιζουμε την προσφατη καταδικαστικη αποφαση του ευρωπ. δικαστηριου προς την Ελλαδα λογω της παραβασης της νομοθεσιας που αφορα στο μεγιστο εβδομ. χρονο εργασιας των ιατρων) ενω αποτελει κινδυνο για τη δημοσια υγεια,λογω της μη ασφαλους παροχης υπηρεσιων υγειας που θα μπορουσαν να προκυψουν απο τα εξαντλητικα ωραρια εργασιας των συναδελφων.

Καταγγελλουμε οτι αποφαση παρθηκε χωρις πλειοψηφια(2υπερ-2κατα),αλλα προσμετρηθηκε ως <<διπλη>>!!! η ψηφος του απελθοντος υποδιοικητη και ως εκ τουτου την κρινουμε αυταρχικη,παρανομη και σκοτεινη,φερνοντας στη μνημη μας παρομοιες αποφασεις την ανοιξη του 2015, οι οποιες οδηγησαν σε παραιτηση συναδελφου,οξυνοντας το προβλημα στην παιδιατρικη.

Απευθυνομαστε προς την κοινωνια βροντοφωναζοντας:Η στελεχωση των νοσοκομειων ειναι υποχρεωση του κρατους.Τις κλινικες και τα νοσοκομεια δεν τα κλεινουν οι εργαζομενοι αλλα οι αστικες κυβερνησεις του παρελθοντος και του παροντος οι οποιες επιλεγουν ως εταιρους τη λυκοσυμμαχια της Ε.Ενωσης με την οποια υπογραφουν μνημονια,οδηγοντας τη δημοσια υγεια σε ξεπουλημα,βορα στα χερια των επιχειρηματικων ομιλων.

Συμπαραστεκομαστε δυναμικα και ενεργα με καθε μεσο στον αγωνα των συναδελφων.

Ζηταμε αμεση ακυρωση της αποφασης απο το νεο Δ.Σ

Διεκδικουμε αμεσες προσληψεις μονιμου προσωπικου ωστε να λειτουργησουν κανονικα ολες οι υποστελεχωμενες κλινικες του νοσοκομειου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης