"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.5 C
Trikala

Ανακοίνωση-κόλαφος από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο: Απαιτεί από τον Θάνο Πλεύρη να ζητήσει συγγνώμη από τον εβραϊκό λαό

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την έντονη ανησυχία του για την τοποθέτηση του Θάνου Πλεύρη στη θέση του υπουργού Υγείας, εκφράζει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος υπενθυμίζοντας παλιές δηλώσεις του νυν υπουργού ο οποίος δεν είχε κρύψει τις ακροδεξιές του τάσεις. Παράλληλα, απαιτεί από τον υπουργό να ζητήσει συγγνώμη από τον εβραϊκό λαό για τις μισαλλόδοξες δηλώσεις που έχει κάνει ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΙΣΕ υπενθυμίζει συγκεκριμένα τις δηλώσεις του Θάνου Πλεύρη το 2009 ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης σχετικά με το Άουσβιτς.

«…..Και θα σας πω σε θέματα που σας έχουν προβληματίσει: Σας προβλημάτισε η αναφορά για το Άουσβιτς. Που λέει ότι «να τηρείται σε καλή κατάσταση το στρατόπεδο του Άουσβιτς». Εγώ παίρνω την ακραία εκδοχή. Ότι ο κατηγορούμενος εκεί πέρα εννοεί: «Να διατηρείται σε καλή κατάσταση το στρατόπεδο του Άουσβιτς, γιατί θέλω κάποια στιγμή να επανέλθει εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς, να επανέλθει ο Χίτλερ, να πάρει τους Εβραίους και να τους βάλει στο Άουσβιτς». Ποια παρότρυνση είναι αυτή; Ποια διέγερση; Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να πιστεύει και να θέλει να πιστεύει ότι «θέλω να εξοντώσω κάποιον;» είχε δηλώσει. 

Φυσικά, οι αντιλήψεις αυτές από το Θάνο Πλεύρη, δεν θα έπρεπε να προκαλούν έκπληξη αν αναλογιστεί κάποιος πως ο πατέρας του Κωνσταντίνος Πλεύρης είναι αρνητής του Ολοκαυτώματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΣΕ:

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την ανησυχία του από την τοποθέτηση του κ. Θάνου Πλεύρη στη θέση του Υπουργού Υγείας.

Ο κ. Θάνος Πλεύρης το 2009 ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης έκανε, μεταξύ άλλων, την εξής αναφορά: «…..Και θα σας πω σε θέματα που σας έχουν προβληματίσει: Σας προβλημάτισε η αναφορά για το Άουσβιτς. Που λέει ότι «να τηρείται σε καλή κατάσταση το στρατόπεδο του Άουσβιτς». Εγώ παίρνω την ακραία εκδοχή. Ότι ο κατηγορούμενος εκεί πέρα εννοεί: «Να διατηρείται σε καλή κατάσταση το στρατόπεδο του Άουσβιτς, γιατί θέλω κάποια στιγμή να επανέλθει εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς, να επανέλθει ο Χίτλερ, να πάρει τους Εβραίους και να τους βάλει στο Άουσβιτς». Ποια παρότρυνση είναι αυτή; Ποια διέγερση; Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να πιστεύει και να θέλει να πιστεύει ότι «θέλω να εξοντώσω κάποιον;».

Περιμένουμε από τον κ. Θάνο Πλεύρη την έκφραση συγνώμης προς τον Εβραϊκό λαό για την αναφορά του αυτή και σαφή καταδίκη της μισαλλοδοξίας, του αντισημιτισμού και των αρνητών του Ολοκαυτώματος, ευθυγραμμιζόμενος με τις διακηρυγμένες θέσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Ελπίζουμε δε ότι ο νέος υπουργός θα αντιμετωπίσει όλους τους πολίτες της χώρας ισότιμα, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκεύματος.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δήλωση μετάνοιας έκανε ο νέος υπουργός Υγείας, μετά την ανακοίνωση του Κεντρικού ισραηλιτικού συμβουλίου, που εξέφραζε την ανησυχία του, για την τοποθέτηση του Πλεύρη, στο Υπουργείο. Είναι ο τρίτος κατα σειρά, μετα και το Γεωργιάδη και το Βορίδη, που προκειμένου να κρατήσει το υπουργιλίκη του, τρέχει με δάκρυα στα μάτια, να ζητήσει συγνώμη! Δηλαδή τι μας λέει ο Πλεύρης? Αμάρτησα για τον πατέρα μου! Δηλαδή αφού τον υπερασπίστηκε με πάθος ( θα πει κάποιος μα είναι δικηγόρος, έ καλά τώρα!!! και ο Καμπαγιάννης δικηγόρος είναι και άλλοι πολλοί, θα πηγαίνανε να υπερασπισθούνε έναν ναζιστή???? ε όχι βέβαια!!!Συνήθως οι δικηγόροι πάνε και υπερασπίζονται ανθρώπους κοντά στην ιδεολογία τους. Και ναι μεν επειδή το ζήτησε το ΚΙΣ να έτρεξε να ζητήσει γονατιστός συγνώμη, όμως δεν είπε τίποτα και φυσικά δε ζήτησε καμία συγνώμη για όσα είχε πει και τα θύμισε χτες στη βουλή ο τσακαλώτος “Όταν είσαι εδώ δεν θα υπάρχουν κοινωνικές παροχές, δεν θα μπορείς να φας, να πιεις, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο. […] Πρέπει να περνάνε χειρότερα -από τις χώρες τους. Η κόλαση πρέπει να φαντάζει παράδεισος σε αυτό που θα ζουν εδώ!». Αλλά ποιος τον έχει ανάγκη οχι μονο τον Τσακαλώτο αλλά όλη την κοινωνία που αγκαλιασαν ( οι γυναίκες της Λέσβου) τα προσγυγόπουλα?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης