"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Ανακοίνωση Συλλόγου Κατακλυζομένων Μεσοχώρας

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Ο πρωθυπουργός κ.Τσίπρας, μιλώντας την 11/10/17 στο περιφερειακό συνέδριο για τη παραγωγική ανασυγκρότηση στη Λάρισα, επανάλαβε την εγκατάλειψη της εκτροπής του Αχελώου, κυρίως για τη προστασία του περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα εξήγγειλε ότι τα ημιτελή έργα του Αχελώου, όπως το φράγμα Συκιάς, θα λειτουργήσει ως ΥΗΕ (Υδροηλεκτρικό).

Σε ολιγόλεπτη συνομιλία με τη πρόεδρο του Συλλόγου μας, κ. Νίκη Οικονόμου, της είπε ότι το ΥΗΕ Μεσοχώρας θα λειτουργήσει γιατί ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα και ότι θα κάνει το καλύτερο για τη Μεσοχώρα.

Ξεχνώντας έτσι εντός λεπτών, λόγω πολίτικου αμοραλισμού? κοροϊδία?, χαρακτηρίστε το όπως θέλετε ο καθένας, ότι η εκτροπή δεν έγινε λόγω προστασίας του περιβάλλοντος και των δικαστικών αποφάσεων του Συμβουλίου Επικράτειας (ΣΤΕ).

Μην λαμβάνοντας υπόψη συνειδητά ότι η λειτουργία των 2 ΥΗΕ (Μεσοχώρας, Συκιάς) στον άνω ρου του Αχελώου, θα προκαλέσουν αμετάβλητη οικολογική καταστροφή του ποταμού, καταστρέφοντας συνολικά ένα ποτάμι 220χλμ, τον οποίο οι πρόγονοι μας είχαν κάνει θεό.
Ο Αχελώος ότι ήταν να δώσει από φράγματα του τα πήραν. Τέσσερα στο σύνολο, με μηδενική οικονομική ανάπτυξη γύρω από αυτά. Επιπλέον, ποιος μας διαβεβαιώνει ότι τυχόν αλλαγή κυβέρνησης (όλα τα άλλα κόμματα είναι υπέρ της εκτροπής), δεν θα επανέλθει το θέμα της εκτροπής, με έτοιμα πια τα έργα κεφαλής (το φαραωνικό-παράνομο ΥΗΕ Μεσοχώρας – Συκιάς – σήραγγα εκτροπής).

Για αυτό μη χαίρονται όσοι συμφωνούν με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού περί μη εκτροπής του Αχελώου.
Μεσοχωρίτισες-Μεσοχωρίτες, πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα για τη διάσωση του Αχελώου, γιατί πρέπει να καταλάβουμε ότι η συνέχεια της ύπαρξης της Μεσοχώρας είναι συνδεδεμένη με τη διάσωση του ποταμιού της.

Ο αγώνας πρέπει να γίνει με όλα τα μέσα (προσφυγή στο ΣΤΕ και κινηματικά) για την ακύρωση της λειτουργίας ως ΥΗΕ της Μεσοχώρας, της Συκιάς και των άλλων έργων και σε αυτό ζητάμε την συμμέτοχη σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης