"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Αναφορά στη Μουσική Τεχνολογία: Ιστορική αναδρομή και εξέλιξη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αύριο Πέμπτη στις 6.30 το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων η μουσική εκπαιδευτική δράση «Αναφορά στη Μουσική Τεχνολογία: Ιστορική αναδρομή και εξέλιξη έως σήμερα» με τον Ανδρέα Τσέγα, καθηγητή Ανώτερων Θεωρητικών και πιάνου του ΔΩΤ.
Το περιεχόμενο της μουσικής αυτής συνάντησης αφορά στη μουσική παραγωγή που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και της τεχνολογίας γενικότερα.
Η διαδικασία της μουσικής δημιουργίας από την σύλληψη της ιδέας μέχρι την ηχοληψία και το τελικό μουσικό προϊόν μπορούν να υποβοηθούν ή πολλές φορές εξαρτώνται από τη χρήση της τεχνολογίας αφού ο μουσικός χρειάζεται να αναλάβει πολλούς διαφορετικούς ρόλους.
Η εκπαιδευτική δράση η οποία απευθύνεται σε εφήβους και νέους έχει ως βασικό στόχο να τους μυήσει στη χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών μουσικής καθώς και σε μουσικές διαδικασίες όπως η Αρμονία, η Σύνθεση, η Ενορχήστρωση και η ηχογράφηση.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΤΣΕΓΑ
Ο Ανδρέας Τσέγας γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Ξεκίνησε τις σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων με καθηγητές την Ε. Γουγουλάκη στο πιάνο και τον Π. Σφαέλο στην Αρμονία. Συνέχισε τις σπουδές στην Αθήνα, στο Ελληνικό Ωδείο με καθηγητές στο Πιάνο τον Κωστή Γαϊτάνο και στα Ανώτερα Θεωρητικά τον Γιάννη Παπαϊωάννου. Επόμενος σταθμός ήταν το Πανεπιστήμιο της Βιέννης όπου σπούδασε Σύνθεση Κλασικής και Ηλεκτρονικής μουσικής καθώς και εφαρμογή της μουσικής σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Μετά το τέλος των σπουδών του εργάστηκε σαν ενορχηστρωτής στο ραδιοτηλεοπτικό κανάλι ORF της Αυστρίας.
Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα συνεργάστηκε με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως τη Βίκη Μοσχολιού, το Δημήτρη Μητροπάνο, το Βασίλη Παπακωνσταντίνου, το Γιώργο Μαρίνο και άλλους καθώς και με τους Θάνο Μικρούτσικο, Λουκιανό Κηλαηδόνη και Γιάννη Ζουγανέλη σε μουσική θεάτρου ενώ εργάστηκε και ως μουσικός στο Β΄ πρόγραμμα της ΕΡΤ.
Το 1999 ξεκινά να εργάζεται στο Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων ως καθηγητής Ανωτέρων Θεωρητικών και Πιάνου ενώ την ίδια χρονιά δημιουργεί και διευθύνει την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Τρικάλων, η οποία μέχρι σήμερα μετρά στο ενεργητικό της πάνω από 150 συναυλίες με ρεπερτόριο από έργα μεγάλων ελλήνων δημιουργών (Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζηδάκη, Γ. Μαρκόπουλο, Γ. Χατζηνάσιο) αλλά και Μουσικής Κινηματογράφου, Μιούζικαλ, αποσπάσματα από όπερες, κ.α.
Συνέθεσε τη μουσική για τις θεατρικά έργα του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων: «Δεν πληρώνω – δεν πληρώνω» του Ντάριο Φο, «Ο κύκλος με την κιμωλία» του Μπρεχτ, «Το παιχνίδι της τρέλας και της φρονιμάδας» του Γ. Θεοτοκά, «Ο μικρός πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σάιντ Εξυπερύ, «Ο μάγος του Οζ» του Φρανκ Μπάουμ και «Οι εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη. Συνεργάστηκε επίσης με τον σκηνοθέτη Βασίλη Νανάκη συνθέτοντας τη μουσική για τη «Μήδεια» του Ευριπίδη.
Σημαντική είναι η αρωγή του στην δισκογραφική προσπάθεια νέων καλλιτεχνών, προσφέροντάς τους τις πολύτιμες γνώσεις του στην παραγωγή και ενορχήστρωση των έργων τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης