"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.1 C
Trikala

Ανδρουλάκης: Να γίνουμε SPD, όχι να ήμαστε ένα ΚΚΕ του κέντρου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Για την ανάγκη το Κίνημα Αλλαγής να αποκτήσει ξανά το πολιτικό εύρος μιας ισχυρής παράταξης, με σεβασμό στην ιστορικότητά του, αλλά κυρίως δημιουργώντας προσδοκίες για το μέλλον και για τις νέες γενιές, μίλησε ο Ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Σχολιάζοντας τα γεωπολιτικά παιχνίδια που έχουν προκαλέσει τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές ενέργειας, επισήμανε πως όταν η Ευρώπη δεν έχει ενιαία στρατηγική σε μεγάλα γεωπολιτικά ζητήματα, θα προκύπτουν συνεχώς προβλήματα με τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία και η Ρωσία, σε διάφορα επίπεδα. «Πολλοί λένε ότι η αύξηση στις τιμές ενέργειας έχει να κάνει με τις πράσινες επιλογές της Ευρώπης. Η αύξηση λόγω αυτής της πολιτικής δεν είναι άνω του 10-15%. Όλο το υπόλοιπο είναι ένα γεωπολιτικό παιχνίδι της Ρωσίας, που έχει να κάνει με τη προσπάθεια να ελεγχθούν οι βόρειοι αγωγοί, ώστε Ευρώπη να είναι γεωπολιτικά ευάλωτη».

Όπως εξήγησε ο κ. Ανδρουλάκης, η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να υπάρξουν «κοινή παραγγελία όλης της Ευρώπης, σε σχέση με το φυσικό αέριο, για το 2021-2022, ώστε να πέσουν οι τιμές, ειδικά φορολογικά καθεστώτα και ειδικά μερίσματα που έχουν να κάνουν με την επιδότηση για τους πιο ευάλωτους», αλλά και αλλαγή στάσης από την ελληνική κυβέρνηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, υποστηρίζοντας την απλή πλειοψηφία έναντι της ομοφωνίας, ώστε χώρες όπως η Ουγγαρία του Όρμπαν, να μην κάνουν εσωτερικό παιχνίδι προς όφελος τρίτων χωρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης