"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Ανείπωτη τραγωδία στη Σρι Λάνκα: Στους 207 οι νεκροί των επιθέσεων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τεράστια τραγωδία στη Σρι Λάνκα με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, από τις πολλαπλές επιθέσεις με εκρήξεις σε ξενοδοχεία και εκκλησίες, ανήμερα του Πάσχα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι νεκροί έφτασαν τους 207 και οι τραυματίες στους 450, από τις οκτώ εκρήξεις σε διαφορετικά σημεία. Παράλληλα, έχουν γίνει και επτά συλλήψεις από τις Αρχές και τρεις αστυνομικοί είναι νεκροί.

«Συνολικά έχουμε πληροφορίες για 207 νεκρούς από όλα τα νοσοκομεία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι αυτή τη στιγμή, 450 άνθρωποι έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ρούουαν Γκουνασεκέρα, στους δημοσιογράφους στο Κολόμπο.

Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας και μπλόκαρε την πρόσβαση σε σημαντικούς ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και υπηρεσίες μηνυμάτων, περιλαμβανομένων των Facebook και WhatsApp, προκειμένου να αποτραπεί η μετάδοση «ανακριβών και εσφαλμένων πληροφοριών» σε σχέση με τις επιθέσεις.

«Υπάρχουν πολλοί τραυματίες, εκ των οποίων κάποιοι σε κρίσιμη κατάσταση», πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, τονίζοντας πως μόνον στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας Κολόμπο έχουν μεταφερθεί 254 τραυματίες, ενώ άλλοι 60 απαριθμούνται στις επιθέσεις στις άλλες πόλεις από τις έξι συνολικά εκρήξεις που έπνιξαν στο αίμα τη Σρι Λάνκα.

Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως για την ώρα δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να στρέφει τις έρευνες προς κάποιον συγκεκριμένο υπαίτιο πίσω από την αιματηρή επίθεση ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών.

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στις εκκλησίες του Αγίου Αντωνίου στο Κολόμπο και του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο, μία πόλη βορείως της πρωτεύουσας. Από την έκρηξη στον Άγιο Αντώνιο, τουλάχιστον 160 τραυματίες διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία του Κολόμπο, τόνισαν υπεύθυνοί τους.

Η αστυνομία έχει ενημερώσει πως οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε τουλάχιστον έξι τοποθεσίες. Στην πρωτεύουσα ήταν μία εκκλησία και τρία πολυτελή ξενοδοχεία.

Τουλάχιστον ένα από τα θύματα προερχόταν από το Cinnamon Grand Hotel στο Κολόμπο, κοντά στην πρωθυπουργική κατοικία, τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους υπευθύνους του, προσδιορίζοντας πως η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα από τα εστιατόριά του.

Εκτός από την εκκλησία στο Νεγκόμπο, στόχο αποτέλεσε και μία τρίτη στη Μπατικαλόα, στα ανατολικά. Εκπρόσωπος του τοπικού νοσοκομείου ανακοίνωσε πως οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν ξεπερνούν τους 300.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης