"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17 C
Trikala

Ανεξάρτητη απεργιακή προσυγκέντρωση στα Τρίκαλα.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τα μέτρα τα ψηφίζουν όλοι μαζί οι μνημονιακοί! Αυτοί που τώρα «φωνάζουν» (από αντιδραστικές θέσεις), τόσο ως κυβερνήσεις, όσο και ως «οικουμενική συμπολίτευση» τους τελευταίους μήνες, ψήφισαν, εφάρμοσαν και στήριξαν την κατεδάφιση των κοινωνικών κατακτήσεων, των δικαιωμάτων και των κοινωνικών δαπανών. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμια και Λεβέντες… ψήφισαν τα προηγούμενα αντιδραστικά και αντεργατικά ασφαλιστικά.

Ψήφισαν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα μνημόνια, μαζί και το 3ο, στα οποία προβλέπονταν οι βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές και τα σημερινά μέτρα της αντιασφαλιστικής «μεταρρύθμισης». Επί χρόνια συνέβαλαν στη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων, τζογάρισαν στα χρηματιστήρια τα αποθεματικά τους και μέσω του PSI, «κούρευαν» τις συντάξεις.
Δεν μπορούμε να «πάμε με αυτούς»! Δεν μπορούμε να πάμε με όσους στήριξαν το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και μας καλούσαν να «Μείνουμε Ευρώπη»
Αγώνας ταξικός και ανατρεπτικός στα χέρια των εργαζόμενων, των ανέργων, της νεολαίας, της φτωχής αγροτιάς, των «μπλοκάκηδων»!
Η Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού καλεί σε Ενωτικό, Αγωνιστικό Συντονισμό και πάλη τα σωματεία, τις συλλογικότητες και τα κινήματα αλληλεγγύης, τις επιτροπές αγώνα, κάθε εργαζόμενο και άνεργο, νέο και συνταξιούχο. Τα σωματεία μας μέσα από συνελεύσεις και συντονισμένα πρέπει να συμβάλουν σε έναν ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ενάντια σ’ αυτούς που καταστρέφουν το μέλλον των εργαζομένων, της νέας γενιάς, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Αντεπίθεση και σύγκρουση με όλους αυτούς, που λεηλατούν τις ζωές μας.
Σε αυτόν τον μεγάλο και μαχητικό αγώνα χρειάζεται να σπάσουμε τα όρια που βάζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός της ΓΣΕΕ, αλλά και της ΑΔΕΔΥ και των μεγάλων Ομοσπονδιών, που δίνουν μάχες «συμβολικές» και όχι σύγκρουσης για να μην περάσουν τα μέτρα. Έχουν επιλέξει το δρόμο της υποταγής και όχι της ανατροπής των πολιτικών που εφαρμόζονται από κυβερνήσεις-ΕΕ-ΔΝΤ και εργοδοσία.
Δεν μπορούμε επίσης να στοιχηθούμε πίσω από τους γραβατομένους στο ΤΕΕ, στους Δικηγορικούς Συλλόγους, στους εμπόρους της ΕΣΕΕ κλπ. Αυτοί φωνάζουν για να μην πληρώσουν οι ίδιοι, αλλά να πληρώσουμε εμείς. Κάνουν «κριτική» για να διαπραγματευτούν καλύτερα τα δικά τους συμφέροντα. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι και άνεργοι πρέπει να συναντηθούμε με τους χιλιάδες αμειβόμενους με μπλοκάκι, με τους νέους και μισθωτούς επιστήμονες, με τους μικρούς και φτωχούς αγρότες και εργάτες γης. Να μιλήσουμε από τη σκοπιά των δικών μας αναγκών, των δικών μας αιτημάτων!
Παλεύουμε με κριτήριο τις ανάγκες των εργαζόμενων, τα συμφέροντα των φτωχών και των νέων. Όχι με βάση τα περιθώρια των «συμφωνιών», των «αντοχών» της «χώρας» και της οικονομίας ή τις «δυσκολίες» των εργοδοτών. Έχουμε σαφή θέση: Υπάρχει απίστευτος πλούτος (που τον παράγουμε με αίμα και ιδρώτα). Δεν θα πληρώσουμε όλοι μαζί τα σπασμένα. Να πληρώσει η εργοδοσία με βαριά φορολογία. Να πληρώσει το κράτος, αντί να τα δίνει στο τοκογλυφικό χρέος και στις τράπεζες. Να φέρουν πίσω τα κλεμμένα δις, που πήραν από τα ασφαλιστικά μας ταμεία, και φτάνουν για τις συντάξεις και για αυξήσεις!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, ενάντια στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα. Δωρεάν, υποχρεωτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς εξαιρέσεις και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.
Την άμεση χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος και την επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Το κόστος ασφάλισης να βαραίνει εργοδότες και κράτος. Καμία αύξηση εισφορών για τους εργαζόμενους!
Αυξήσεις μισθών και συντάξεων τώρα για να ζήσουμε. Επαναφορά 13ου-14ου μισθού και σύνταξης για όλους. Καμία σύνταξη κάτω από το βασικό μισθό που διεκδικούν τα συνδικάτα σε κάθε κλάδο.
Σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας ή στα 60 έτη (58 για τις γυναίκες και βαρέα). Πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα για όλες τις μορφές ελαστικής εργασίας. Η περίοδος ανεργίας να μετρά ως χρόνος ασφάλισης. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος! Κατάργηση της μαύρης εργασίας και όλων των μορφών «ευέλικτης» και ελαστικής εργασίας, αυστηρές ποινές στους εργοδότες.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:
Ενάντια σε όλα τα μνημόνια και κάθε κυβέρνηση που τα προωθεί.
Για πλήρη διαγραφή του χρέους που καταβροχθίζει τον πλούτο που παράγουμε όπως και τα αποθεματικά των ταμείων.
Για την απαλλαγή από όλα τα ευρωενωσιακά σύμφωνα λιτότητας και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, τη ρήξη με το σφαγείο του ευρώ και της Ε.Ε.
Για να μπουν μπροστά τα εργατικά συμφέροντα και οι ανάγκες μας, να πληρώσει η εργοδοσία και το κεφάλαιο.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ !
Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 4 Φεβρουαρίου
Η Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Ενάντια σε Κατασχέσεις, Πλειστηριασμούς, Διακοπές Ρεύματος και Νερού, συμμετείχε στη σύσκεψη για την οργάνωση της απεργίας και θα συμμετέχει στην Ανεξάρτητη Απεργιακή Προσυγκέντρωση, στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, 9:30 π.μ.
Καλούμε όλες και όλους τους αγωνιστές των κινημάτων, τις συλλογικότητες και τα σωματεία, συνδικαλιστικές παρατάξεις και πολιτικές οργανώσεις, μετωπικά σχήματα και κινήματα αλληλεγγύης, τον κόσμο της εργασίας και της φτωχομέσαιας αγροτιάς, να δώσουμε τη μάχη της απεργίας με όλες μας τις δυνάμεις!
ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης