"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

26.5 C
Trikala

Ανεπιθύμητος ο Κασιδιάρης, αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σήμερα στη Λάρισα

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Ανεπιθύμητο» κηρύσσει τον χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη ο δήμος Λαρισαίων, με αφορμή προγραμματισμένη εκδήλωση της νεοναζιστικής οργάνωσης στην πόλη, το Σάββατο.

Σε ανακοίνωση του ο δήμος Λαρισαίων αναφέρει:

Όπως πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης,  το Σάββατο πρόκειται να βρίσκεται στην Λάρισα, ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Είμαστε σίγουροι ότι η «πολιτική εκδήλωση» της Χρυσής Αυγής, δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά ένα κήρυγμα μίσους κατά της δημοκρατίας. 

Η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων, σταθερά προσηλωμένη στον αγώνα ενάντια στον φασισμό,  τον ρατσισμό και σε ιδεολογίες που κινούνται πέρα και έξω από τις πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά, δηλώνει ότι ο εν λόγω βουλευτής είναι ανεπιθύμητος στη Λάρισα.

Σε μια πόλη που έχει θρηνήσει εκατοντάδες  θύματα από τη δράση των Ναζί και των συνεργατών τους, στη Λάρισα του Μίμη Μπουκουβάλα και του Αντώνη Βρατσάνου, δεν υπάρχει χώρος για τους κήρυκες του φασισμού.

Είναι προφανές ότι η φασιστική «Χρυσή Αυγή» αντιλαμβανόμενη την επερχόμενη Νέμεση επιχειρεί να διασφαλίσει τη συνέχεια της εγκληματικής δράσης της.

Η Λάρισα του παλλαικού αντιφασιστικού αγώνα και των μεγάλων δημοκρατικών παραδόσεων νιώθει ιδιαίτερα την πρόκληση των επιγόνων του Ναζισμού,γι΄αυτό και αντιτίθεται τόσο έντονα στην παρουσία τους στην πόλη.

Είναι παντελώς ανεπιθύμητοι.

Θεωρούμε ότι κακώς τους προσφέρθηκε χώρος και βήμα για να κυρήξουν και στη Λάρισα το μισαλλόδοξο και διχαστικό λόγο τους.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία να τους απομονώσει  δίνοντας ένα μάθημα δημοκρατίας.

Καλούμε επίσης τα ΜΜΕ να μην αναπαράξουν  τα ρατσιστικά  κηρύγματα τους.

 

Σημειώνεται επίσης και οι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, καλούν το λαό της Λάρισας να συμμετέχει σε συγκέντρωση για την ακύρωση της ομιλίας του βουλευτή της Χ.Α που θα γίνει στο ξενοδοχείο Ιmperial.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης