"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.3 C
Trikala

Ανεργία και κοινωνική ασφάλιση

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στις 4 Οκτωβρίου στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων, στον ΟΑΕΔ, σε άλλους δημόσιους φορείς, στην ΕΦΟΡΙΑ – Νοσοκομείο – Κ.Υ. – ΠΕΔΥ αποφάσισαν χθες, όσοι πήραν μέρος στη σύσκεψη που πραγματοποίησε η Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο.

Όπως τονίσθηκε «με τους άνεργους να αγγίζουν το 1,5 εκατομμύριο, χθες η Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε σύσκεψη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, όπου σχεδιάστηκε η δράση για το επόμενο δίμηνο. Το παρόν έδωσαν μέλη Διοικητικών Συμβουλίων από τους φορείς των εργαζομένων, των απασχολούμενων, των γυναικών, των συνταξιούχων, των αγροτών και της νεολαίας».

Οι συμμετέχοντες σημείωσαν ότι «το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι αν επιχειρήσει να πάρει νέα μέτρα αντιασφαλιστικά, θα συναντήσει δυναμική αντίδραση με απεργιακό αγώνα, με γενικό ξεσηκωμό.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα οργανώσουμε τη συζήτηση, την προετοιμασία στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς και κατοικίας» τόνισαν οι παρευρισκόμενοι.

Όπως υπογραμμίστηκε στην σύσκεψη «το κλίμα προσδοκιών που προσπαθεί να διαμορφώσει η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, για ανάπτυξη, απασχόληση και με δήθεν μέτρα ελάφρυνσης του λαού, όπως η μείωση φόρου στο πετρέλαιο, η μείωση του ΕΝΦΙΑ, αποτελούν άλλοθι για τη νομιμοποίηση της βαριάς φορολογίας, ψίχουλα μπροστά στην τεράστια αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο, στη βαριά φορολογία, στον ΕΝΦΙΑ, στο κόψιμο μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων, και αφορούν ελάχιστους, όπως αποδείχθηκε με το κοινωνικό μέρισμα, το επίδομα μακροχρόνια ανέργων, και τελικά προσκρούει στη βάρβαρη πραγματικότητα που ζει κάθε εργατική – λαϊκή οικογένεια. Οι άνεργοι φτάνουν το 1,5 εκατομμύριο πανελλαδικά και πάνω από 13.000 στο νομό μας. Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, τα οποία μπορεί να αυξηθούν με το πέρας της τουριστικής περιόδου, το κλείσιμο πολλών ακόμα επιχειρήσεων, το ξεκλήρισμα πολλών φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων, με τις απολύσεις στο Δημόσιο και την απελευθέρωση των απολύσεων.

Η μερική απασχόληση, η εκ περιτροπής εργασία, οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι, αυξάνονται.

Σύμφωνα με το ΣΕΠΕ, το 25% εργάζεται με μερική απασχόληση (412.000).

pame2pame3pame4

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης