"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Ανησυχία στο Ψευδοκράτος από την κατάρρευση της τουρκικής λίρας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο πληθωρισμός στο ψευδοκράτος ανήλθε στο 8,42% μέσα τον Αύγουστο, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 24,29% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2017 και 29,88% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του περασμένου έτους

Αναστατωμένοι παραμένουν οι Τουρκοκύπριοι από την κατάρρευση της τουρκικής λίρας. Απόψε πήγε στην Άγκυρα ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχιουρμάν, ο οποίος θα συναντηθεί αύριο με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως ανακοινώθηκε, ο πληθωρισμός στο ψευδοκράτος ανήλθε στο 8,42% μέσα τον Αύγουστο, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 24,29% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2017 και 29,88% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του περασμένου έτους.

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα “Χαβαντίς”, που αναφέρεται στις συναντήσεις στην Άγκυρα του Ερχιουρμάν, και άλλων στελεχών του ψευδοκράτους γράφει ότι οι Τουρκοκύπριοι «αξιωματούχοι» θα θέσουν το θέμα του κενού που θεωρούν ότι δημιουργήθηκε μετά την κατάργηση του υπουργείου, αρμόδιου για κυπριακές υποθέσεις με την υιοθέτηση του νέου προεδρικού συστήματος διακυβέρνησης στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, δεν θα τεθεί θέμα «οικονομικού πρωτοκόλλου» ή «προϋπολογισμού», αφού αν η Τουρκία στείλει στα κατεχόμενα το ποσό που συμπεριλαμβάνεται στον «προϋπολογισμό», αυτό θα είναι αρκετό.

Στο μεταξύ, ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι που εξακολουθεί να βρίσκεται στην Άγκυρα, μετά τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου χθες, σήμερα είχε συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό άμυνας, Χουλούσι Ακάρ.

Όπως δήλωσε ο κ. Οζερσάι, συζήτησαν θέματα στρατιωτικής και αμυντικής συνεργασίας «στο πλαίσιο της αλλαγής συσχετισμού των δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο» καθώς στη διεθνή πολιτική σκηνή και στη γεωγραφική περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, οι σχέσεις μεταξύ διαφόρων πρωταγωνιστών αλλάζουν συνεχώς.

Χωρίς αμφιβολία, συνέχισε ο κ. Οζερσάι, οι Τπουρκοκύπριοι σε συνεννόηση με την Τουρκία θα ενεργήσουν για να προφυλάξουν με τον καλύτερο τρόπο τα κοινά δικαιώματα και συμφέροντα, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης