"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Αντίπαλός μου ο Τσίπρας, ανδρείκελο ο Παυλόπουλος

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αντίπαλος του Αλέξη Τσίπρα δηλώνει η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία, σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, προαναγγέλλει ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο προκειμένου να ανατραπεί το μνημονιακό καθεστώς.

«Σήμερα είμαι ήδη αντίπαλος του κ Τσίπρα γιατί ο κ. Τσίπρας δεν είναι αυτό το οποίο εξήγγειλε και εμφάνισε» δήλωσε η κ. Κωνσταντοπούλου, προσθέτοντας πως «βεβαίως θα πάρω πρωτοβουλίες και σε επίπεδο πολιτικού οργανισμού και σε επίπεδο κόμματος και βεβαίως θα κάνω όλα εκείνα που επιβάλλονται προκειμένου να ανατραπεί αυτό το καθεστώς -εκφραστής του οποίου είναι ο κ. Τσίπρας όπως εκφραστής του οποίου είναι διεκδικεί να είναι ο κύριος Μητσοτσάκης, ο κύριος Θεοδωράκης, η κ. Γεννηματά».

«Το μνημονιακό καθεστώς πρέπει να ανατραπεί και εγώ θα συμπράξω με όλους τους τρόπους και στο επίπεδο της κοινωνίας και στο επίπεδο των κινημάτων και στο επίπεδο το κεντρικό πολιτικό για να ανατραπεί αυτό το καθεστώς» συμπλήρωσε.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξιστορώντας εκτενώς την άποψή της για τις εξελίξεις από την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία έως και τον Αύγουστο του 2015 και το τρίτο μνημόνιο, χαρακτηρίζει «το μεγαλύτερο λάθος» της που εμπιστεύθηκε τον Αλέξη Τσίπρα και δηλώνει «απολύτως πεπεισμένη ότι ο κ. Τσίπρας ενδεχομένως και πριν τις εκλογές είχε συμφωνήσει με τους δανειστές».

«Πιστεύω πως πολλές φορές είχε διαμηνύσει προς στους δανειστές να μην ανησυχούν ότι θα υπάρξει συμφωνία. Κάποιου τύπου είχε δώσει μια τέτοιου είδους διαβεβαίωση. Αυτό, όταν το κάνεις σε ένα πλαίσιο διαπραγμάτευσης, αυτό είναι αυτοκτονία […] θεωρώ όμως ότι σε αυτή την διαβεβαίωση που είχε δώσει εγκλωβίστηκε, χρειάστηκε στο εσωτερικό του να δείχνει ότι προσπαθεί για κάτι άλλο, θεωρώ ότι μπορεί να πίστεψε κιόλας ότι μπορούσε κάτι καλύτερο να επιτύχει από διάφορες μεθόδους αλλά στην πραγματικότητα την δυναμική ισχύ της χώρας και της κυβέρνησης και του λαού, την υπονόμευσε» δήλωσε.

Αναφερόμενη δε στο δημοψήφισμα, η πρώην πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ότι αποδείχτηκε πως ο κ. Τσίπρας «θέλησε να χρησιμοποιήσει αυτό το εργαλείο του δημοψηφίσματος για να δείξει προς τα μέσα προς το εσωτερικό ότι κάνει τα πάντα και ότι δεν έχει παραδώσει το παιχνίδι, ενώ στην πραγματικότητα είχε πουλήσει την παρτίδα.»

Η ίδια χαρακτήρισε «πένθιμο» το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ του δημοψηφίσματος, προσθέτοντας: «Εγώ είχα πολύ μεγάλη αισιοδοξία ότι θα κερδηθεί το δημοψήφισμα και πεποίθηση ο τι ο λαός θα έπαιρνε μια πολύ γενναία απόφαση. Ο Τσίπρας έδειχνε να το θέλει αυτό αλλά να ανησυχεί για την έκβαση. Τελικώς η πραγματικότητα ήταν ο τι δεν πίστευε σε μια υπεροχή του όχι, προφανώς ήθελε να χρησιμοποιήσει ένα οριακό αποτέλεσμα ως πρόσχημα.»

«Νομίζω ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ότι μπορούσε για να μην υπάρχει σχέδιο Β. Έκανε ότι μπορούσε δηλαδή για να μην υπάρχουν εναλλακτικές και να εμφανιστεί ως αντικειμενική ανάγκη να συμπράξει σε αυτό τον όλεθρο που ήταν η λεγόμενη συμφωνία της 13ης Ιουλίου, όμως υπήρξαν σχέδια σε πείσμα και του τι επιδίωξε ο ίδιος» ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου, ενώ επιβεβαίωσε ότι το Μάιο του 2015 γινόταν μία προετοιμασία για ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών.

«Σε σχέση με το ζήτημα του νομίσματος η δική μου αίσθηση από την ενημέρωση που μου έγινε σε μια συνάντηση στο γραφείο του κ. Τσίπρα από τον κ. Βαρουφάκη στις 16 Μαΐου είναι ότι υπήρχε, είναι δηλαδή ότι γινόταν αυτή η επεξεργασία και αυτή η προετοιμασία […] Ήταν για ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών προκειμένου ακριβώς να μπορεί να υπερβεί η χώρα την ασφυξία που θα προκαλούσε ένα κλείσιμο των τραπεζών ή ένα κλείσιμο της ρευστότητας» είπε.

Στη συνέντευξή της η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε επίσης σφοδρή επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να τον χαρακτηρίσει «ανδρείκελο το οποίο ουσιαστικά λειτουργεί ως εκπρόσωπος των δανειστών στη χώρα». Η ίδια, όπως είπε, είχε προτείνει για το αξίωμα του ΠτΔ την Αλίκη Γιωτοπούλου, τον Επαμεινώνδα Σπηλιοτώπουλο, την Πέπη Ρηγοπούλου και την Ιωάννα Καρυστιάνη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης