"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Αντιπλημμυρικά και άλλα έργα από την κυβέρνηση για τη Θεσσαλία και τα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη στα αιτήματα των φορέων (Δήμοι, Περιφέρεια, Κοινωνικοί και Αναπτυξιακοί Φορείς), μετά από συντονισμένη προσπάθεια των τριών βουλευτών και της Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ του Νομού μας, πήρε σημαντικές αποφάσεις για τη χρηματοδότηση έργων και παρεμβάσεων που έχουν αναπτυξιακό και κοινωνικό χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα:

  1. Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, λαμβάνοντας υπόψη και τις προτάσεις που διατυπώθηκαν από τους θεσμικούς φορείς κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Νομό μας, εγκρίνονται και εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε) 2018 (ΣΑΕΠ 517) έργα συνολικού προϋπολογισμού 50.000.000 ευρώ για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ποσό 10.000.000 ευρώ αφορά «ΕΡΓΑΣΙΕΣ – ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ».
  2. Με Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη εγκρίθηκε έκτακτη οικονομική ενίσχυση ποσού 674.782,02 ευρώ σε 22 Δήμους της χώρας, αποκλειστικά και μόνο για την υλοποίηση του προγράμματος κοινωνικής προστασίας με σκοπό την «κάλυψη δαπανών άμεσων βιοτικών αναγκών και αντικατάστασης οικοσκευής λόγω φυσικών καταστροφών». Από το ποσό αυτό, 36.331,61 ευρώ αφορούν το Δήμο Τρικκαίων για τις πλημμύρες 24,25,26/2/2018 και 19.398,40 ευρώ το Δήμο Πύλης για τις πλημμύρες 26/2/2018. Να σημειώσουμε ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης είχε επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές και έχει εγκρίνει σημαντικά ποσά στους Δήμους του Νομού μας για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στις υποδομές και το φυσικό περιβάλλον.

Από το Γραφείο Τύπου Ν.Ε Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

Τρίκαλα, 08.08.2018

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης