"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Τρικάλων: Να μην περάσει το ασφαλιστικό έκτρωμα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωράει στην οριστική κατεδάφιση και των τελευταίων απομειναριών του ασφαλιστικού συστήματος, εφαρμόζοντας μέχρι κεραίας το μνημόνιο του καλοκαιριού και ετοιμάζοντας γοργά το επόμενο. Ο νόμος Κατρούγκαλου που θα βυθίσει περισσότερο ακόμα στη φτώχεια τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, έρχεται προς ψήφιση καθώς το «κουαρτέτο» των δανειστών πιέζει για την επόμενη, ακόμα χειρότερη συμφωνία.

Η «διαπραγμάτευση» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγεί στη μετατροπή της κοινωνικής ασφάλισης σε ζούγκλα, όπως ακριβώς την ονειρεύεται ο πιο αδίστακτος καπιταλιστής, όπως θα ήθελαν να την εφαρμόσουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και οι συνοδοιπόροι τους. «Ο καθένας υπεύθυνος για την ασφάλισή του» λοιπόν, με τη μεταφορά ολόκληρης της ευθύνης στους εργαζόμενους, εν μέσω καλπάζουσας ανεργίας και αποψίλωσης εργασιακών δικαιωμάτων, διαρκούς χειροτέρευσης εργασιακών συνθηκών και μισθών.

Η «εθνική σύνταξη», το ανέκδοτο των 384 ευρώ, είναι η ορθάνοιχτη πόρτα για την επόμενη ασυδοσία των εργοδοτών και την εξόντωση του κόσμου της δουλειάς. Ήδη, οι μισθοί των 500 και 600 ευρώ θεωρούνται «καλοί» στην αγορά εργασίας, ενώ η εργοδοσία, με τις πλάτες της κυβέρνησης, εκμεταλλεύεται ανασφάλιστους και κακοπληρωμένους εργαζόμενους.

Το «μάρμαρο της διαπραγμάτευσης» και της «αριστεροσύνης» της κυβέρνησης, πληρώνουν ήδη και θα το πληρώσουν ακόμα περισσότεροι οι νέοι εργαζόμενοι. Αυτοί που θα αναγκαστούν να στραφούν, όσοι και όσες δηλαδή μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, αυτές που στις ΗΠΑ εξαφανίζονται σε μια νύχτα με τα χρήματα των εργαζόμενων, αφήνοντάς τους σύξυλους. Ταυτόχρονα, η ίδια η συνταξιοδότηση μετατρέπεται σε άπιαστο όνειρο, καθώς τα 40 χρόνια ασφάλισης με τους σημερινούς όρους δουλειάς, σημαίνουν εργασία μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Την ίδια ώρα, οι αρχιτέκτονες της λεηλασίας των ασφαλιστικών ταμείων είναι ακόμα από τη μεριά του εξουσιαστή και τιμητή των δικαιωμάτων και επιμένουν προκλητικά να κουνάνε το δάχτυλο στους εργαζόμενους λέγοντας «ζούσατε πάνω από τις δυνατότητές σας».

Ήρθε η ώρα για πανεργατική κλιμάκωση του αγώνα. Αυτό το έκτρωμα δεν πρέπει να περάσει, δεν πρέπει να ψηφιστεί, δεν πρέπει να εφαρμοστεί.

Να στείλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε πρόωρη σύνταξη, καθώς και τους πρώην και επόμενους επίδοξους «μεταρρυθμιστές» των εργατικών δικαιωμάτων, καθώς και του «κουαρτέτου».

Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και τα μνημόνια. Επαναφορά 13ης-14ηςσύνταξης, κατάργηση όλων των μνημονιακών περικοπών σε μισθούς και συντάξεις.

Κάλυψη για άνεργους και νυν εργαζόμενους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις-η ανεργία να λογίζεται ως χρόνος ασφάλισης. Κατάργηση των απαράδεκτων «πενταμήνων», άμεσα προσλήψεις σε όλους τους τομείς.

Ασφαλιστική προστασία για τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες.

Να επιστραφούν τα αποθεματικά στα ασφαλιστικά ταμεία και να τιμωρηθούν άμεσα οι ένοχοι, τράπεζες, εργοδότες και υπουργοί που συνέργησαν στην υπεξαίρεσή τους. Όχι στη διάλυση των ταμείων μέσω της κατάργησής τους, όχι στην «ενοποίηση» με κατάργηση των δικαιωμάτων.

Παύση πληρωμών-μονομερής, πλήρη διαγραφή του χρέους, ρήξη και έξοδος από ευρώ και ΕΕ.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης