"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

“Ανωτέρα Βία” στον Δημοτικό Κινηματογράφο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Από την Πέμπτη θα προβάλλεται καθημερινά (εκτός Δευτέρας) στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στον Μύλο Ματσόπουλο, η ταινία Ανωτέρα Βία (****)
Ώρες προβολών καθημερινά 20.00 & 22.15 (εκτός Δευτέρας)
Γενική είσοδος 5 €, φοιτητικά –μαθητικά -ανέργων 4 €,
Πληροφορίες: Τηλ. 24310 20000, http://cine-mylos.blogspot.com,
facebook/Δημοτικος Κινηματογραφος Τρικαλων.

Η υπόθεση: Μια τετραμελής οικογένεια από τη Σουηδία ταξιδεύει στις Γαλλικές Άλπεις για να απολαύσει μερικές μέρες διακοπών κάνοντας σκι και περνώντας πολύτιμο χρόνο όλοι μαζί. Ο ήλιος λάμπει και οι πίστες είναι συναρπαστικές, αλλά κατά τη διάρκεια ενός γεύματος στο εστιατόριο στην πλαγιά του βουνού, μια χιονοστιβάδα φέρνει τα πάνω-κάτω. Κι ενώ οι πελάτες τρέχουν να κρυφτούν, η Έμπα, η μητέρα, ψάχνει τον Τόμας, τον σύζυγό της, προσπαθώντας ταυτόχρονα να προστατεύσει τα παιδιά τους. Εντωμεταξύ, όμως, ο Τόμας το ’χει βάλει στα πόδια. Η πραγματικότητα ξαναβρίσκει τους ρυθμούς της με αμήχανα γέλια, μιας που η επικείμενη τραγωδία αποτράπηκε, αλλά η βάση της οικογένειας έχει κλονιστεί ανεπανόρθωτα. H απροσδόκητη αντίδραση του Τόμας θα κάνει τα μέλη της οικογένειας να επανεξετάσουν τους ρόλους τους και όσα παίρνουν ως δεδομένα, μ’ ένα ερωτηματικό να ίπταται πάνω από τον πατέρα ειδικά. Το τέλος των διακοπών πλησιάζει και ο γάμος του Τόμας και της Έμπα κρέμεται από μια κλωστή, καθώς ο Τόμας προσπαθεί απεγνωσμένα να ανακτήσει το ρόλο του ως πατριάρχη της οικογένειας.
ΚΡΙΤΙΚΕΣ
Μοντέρνα μπεργκμανικό όσο και βαθιά σαρκαστικό δράμα χαρακτήρων πάνω στην ανθρώπινη φύση και τις κοινωνικές συμβάσεις. Στη στιβαρή παράδοση της βορειοευρωπαϊκής κινηματογραφικής σχολής (από τους Δανούς ως τον Χάνεκε), αλλά με έντονα πικρό χιούμορ και βιτριολική ειρωνεία. Βραβείο στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Κανών και υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα και (στη βραχεία λίστα) ξενόγλωσσο Όσκαρ. (ΑΘΗΝΌΡΑΜΑ)
Τετραμελής οικογένεια Σουηδών απολαμβάνει ειδυλλιακές διακοπές στις γαλλικές Άλπεις, μέχρις ότου μία παρολίγον καταστροφή φέρει την… καταστροφή! Η νέα ταινία του Σουηδού Ρούμπεν Όστλαντ (υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας) δεν είναι απλώς ένα από τα πλέον ανέλπιστα διαμάντια των τελευταίων ετών που σφυροκοπά ανελέητα κάθε λογής στερεότυπο σχετικά με τα δύο φύλα και τους ρόλους τους εντός του σύγχρονου οικογενειακού πλαισίου και της καταναλωτικής κοινωνίας. Είναι μία ανατρεπτική μαύρη κωμωδία για το θάρρος τού να είναι κανείς ανεπαρκής, ενίοτε και δειλός. ΣΙΝΕΜΑ-Ν. Σάκκας
Σπουδαία ταινία, απίστευτα σαρκαστική για την ανθρώπινη βλακεία, για το αρσενικό που φθίνει, για το αναδιατυπωμένο αίσθημα της αυτοσυντήρησης. Ταινία η οποία πέρα όλων των άλλων βγάζει και πολύ γέλιο…Το ξαναλέμε: μια ταινία – εμπειρία, μια από τις καλύτερες ταινίες που θα δείτε μέσα στο 2015 Θ. Γιαχουστίδης

ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
CINE –ΜΥΛΟΣ
στο Μύλο Ματσόπουλου
Τηλ. 24310 20000
http://cine-mylos.blogspot.com
facebook/Δημοτικος Κινηματογραφος Τρικαλων
από Πέμπτη
Ανωτέρα Βία (****)
Σπουδαία ταινία, απίστευτα σαρκαστική για την ανθρώπινη βλακεία, μια ταινία – εμπειρία, μια από τις καλύτερες ταινίες που θα δείτε μέσα στο 2015.
Ένα από τα πλέον ανέλπιστα διαμάντια των τελευταίων ετών που σφυροκοπά ανελέητα κάθε λογής στερεότυπο Είναι μία ανατρεπτική μαύρη κωμωδία.
Ώρες προβολών καθημερινά 20.00 & 22.15
(εκτός Δευτέρας)
Γενική είσοδος 5 €, φοιτητικά –μαθητικά- ανέργων 4 €,
ΣΙΝΕΑΚ Κυριακή:
BARBIE ΣΤΟ MΥΣΤΙΚΟ BΑΣΙΛΕΙΟ
(κινούμενα σχέδια-μεταγλωττισμένη) 81΄
ώρες προβολών:
12.30 κανονική προβολή (πρωί), 4 €
17.30 κανονική (απόγευμα), 4 € (η ταινία δεν υπάρχει σε 3D)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης