"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.7 C
Trikala

Ανύπαρκτη η αντιπολίτευση στον Δήμο Φαρκαδόνας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έπαρση και αλαζονεία ή ψευδαίσθηση;

Οι επόμενες δημοτικές εκλογές δεν θα είναι «περίπατος» για τη φιλελεύθερη παράταξη, όπως αφήνει να εννοηθεί το “επιτελείο” της.

Απεναντίας μπορεί να αποδειχθούν σημείο στρατηγικής ήττας, ειδικά μετά από τη “σκιά” που έχουν δημιουργήσει οι αποτυχημένες επιλογές και οι απανωτές γκάφες της πολιτικής παράταξης από την οποία προέρχεται.

Ειδικά για την συγκεκριμένη δημοτική παράταξη η ευθύνη είναι τεράστια.

Αποτελεί ήδη το μεγαλύτερο μέρος της αντιπολίτευσης και αντικειμενικά, οι δικές της πολιτικές πρωτοβουλίες ίσως θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν σοβαρές δυναμικές στην τοπική πολιτική σκηνή με βάση τους σημερινούς συσχετισμούς.

Όμως δεν υπάρχουν… Απλά… Η απουσία και η ανυπαρξία της τείνει να γίνει “εκρηκτική” και πλήττει σε μεγάλο βαθμό την αξιοπιστία της σαν αντιπολίτευση.

Η τακτική που ακολουθεί, αυτή του «ώριμου φρούτου», είναι μια παθητική στάση που παράγει απογοήτευση αντί πολιτικής και δίνει χώρο και χρόνο στην τωρινή δημοτική αρχή, ώστε να σταθεροποιείται στο παιχνίδι της εξουσίας.

Μόνο αν καταφέρει να διατυπώσει σαφείς ιδέες και προτάσεις, μπορεί να ελπίζει. Προτάσεις που θα της δώσουν τα απαραίτητα στοιχεία για να αποκτήσει την αυτοδιοικητική ταυτότητα που ποτέ δεν είχε. (Είχε και έχει όμως κομματική…).

Ίσως έτσι καταφέρει να βγει από την ανυπαρξία της και να μπορέσει να ενεργοποιήσει το ενδιαφέρον της κοινωνίας φτιάχνοντας ένα απλό, κατανοητό και καινοτόμο προγραμματικό πλαίσιο.

Όμως για να συμβεί κάτι τέτοιο, χρειάζεται να γίνει μία «πολιτιστική επανάσταση» μέσα στην δημοτική ομάδα, μια «βαθεία τομή», μια υπέρβαση, που από ότι φαίνεται μάλλον είναι αδύνατο….

Αν δεν “απεξαρτηθούν” οι δημοτικές παρατάξεις από τα κόμματα, αν δεν απο- επαγγελματοποιηθουν από τους κομματικούς μηχανισμούς, αν δεν στηριχτουν σε πολιτικές μαζικής αυτοοργάνωσης από κάτω, αν δεν έρθουν σε επαφή με τα μαζικά κινήματα του δήμου, με τις συλλογικότητες, με τον επαγγελματικό και επιχειρηματικό κόσμο της μικρής και μεσαίας επιχηρειματικοτητας, με τον χώρο του Πολιτισμού, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για κάτι καινούργιο και ελπιδοφόρο.

Μόνο αν δημιουργηθει ένα νέο μαζικό ενδιαφέρον για την τοπική πολιτική σκηνή με πρόσημο «συλλογικό» και “νεανικό”, μπορεί να υπάρξει ελπίδα ότι θα ανακάμψει η πορεία του δήμου και θα μπουν οι βάσεις για κάτι καινοτόμο και δημιουργικό…

Hλίας Καραμάνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης