"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

«Ανώδυνα, ανεπαίσχυντα, ειρηνικά και με καλήν απολογία»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο κος Αγγελος Αντωνόπουλος που έχει σήμερα γενέθλια, κλείνει αισίως τα 92 του χρόνια και εκείνο που επιθυμεί για το τέλος της ζωής του, είναι να είναι ανάλογο της εκκλησιαστικής γραφής «Ανώδυνα, ανεπαίσχυντα, ειρηνικά και με καλήν απολογίαν».

«Ο πατέρας μου ήταν άτυχος, πέθανε νέος από πνευμονία. Εμεινα μόνος με τη μάνα μου, μια γυναίκα αγωνίστρια της ζωής και πολύ δυναμική. Πήγαμε να μείνουμε στην αρχαία Ολυμπία. Ετσι γλυτώσαμε την λαίλαπα της πείνας του πολέμου μέσα στον Πειραιά,. Είχαμε κότες, είχαμε αυγά, είχαμε λάδι. Όταν ήταν η συγκομιδή, έπαιρνα από το σχολείο άδεια για να πάω να κάνω μερικά μεροκάματα και να πάρω λάδι για το σπίτι.

Είχα θείους κάπως ευκατάστατους στην Αθήνα, οι οποίοι με περίμεναν να ανέβω να με «δρομολογήσουν». Αυτός ήταν ο αρχικός στόχος. Έλα όμως που ένα βράδυ πήγα και είδα στο Εθνικό τον Θείο Βάνια σε σκηνοθεσία Κουν! Βγήκα από το θέατρο και κόντεψαν να με κόψουν τα αυτοκίνητα. Από τη γοητεία που είχε ασκηθεί επάνω μου δεν έβλεπα πού πήγαινα. Μαγικό πράγμα! Και λέω «εγώ τώρα τι κάνω;». Δούλευα σε ένα μαγαζί στην οδό Σταδίου. Δεν μπορούσα να επιστρέψω εκεί. Ανακατεύτηκα με δουλειές του ποδαριού, κυνηγώντας το μεροκάματο, μέχρι που είπα: «Δεν αντέχω. Πρέπει να πάω σε μια δραματική σχολή». Κατέβηκα στο Υπόγειο και βρήκα τον δρόμο μου. Ήμουν 28 χρονών.

«Πού πας παιδάκι μου?’ με ρώταγε η μάνα μου. Άκουγαν τότε θέατρο και σε κοιτούσαν περίεργα

Ήρθαν τα πρώτα μεροκάματα του Θεάτρου. Άρχισε να βράζει το τσουκάλι και να αλλάζει η ζωή μας.

Κάθε φορά που φεύγει κάποιος, νιώθω ορφανός, ερημιά, δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτοί οι άνθρωποι, οι τόσο παρόντες, είναι πλέον απόντες. Αισθάνεσαι μεγάλο πένθος. Με την ηλικία που έχω τώρα έχω ζήσει πάρα πολλές απώλειες στη ζωή μου. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο του τέλους, συνηθίζω να ανατρέχω στην εκκλησιαστική γραφή: «Ανώδυνα, ανεπαίσχυντα, ειρηνικά και με καλήν απολογία»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης