"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.4 C
Trikala

Αξέχαστες εκδρομές στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τα Τρίκαλα βρίσκονται στην καρδιά της Ελλάδας. Ένα μέρος με πλούσια πανίδα και χλωρίδα που έχεις να δεις και να μάθεις πάρα πολλά πράγματα. Οι επιλογές για εκδρομές είναι άπειρες.

1. Μετέωρα – Η μαγευτική εκδρομή στη Θεσσαλία που πρέπει να κάνεις

Τα Μετέωρα βρίσκονται στην Καλαμπάκα, κωμόπολη του νομού Τρικάλων, και είναι ξακουστά σε όλο τον κόσμο. Θεόρατοι βράχοι που σου δίνουν την αίσθηση ότι αιωρούνται δημιουργούν ένα σουρεαλιστικό περιβάλλον μοναδικό στον πλανήτη σε απόσταση 613 μέτρων από την θάλασσα και 416 μέτρων από την κοίτη του Πηνειού ποταμού. Τα Μετέωρα εκτός από την μαγευτική θέα που σου κόβει την ανάσα, έχουν έξι μοναστήρια ανοιχτά, του Αγίου Στεφάνου, την Ιερά Μονή Ρουσάνου τα οποία κατοικούνται αποκλειστικά από 50 μοναχές και την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος και του Αγίου Νικολάου που κατοικούνται από 17 καλόγερους. Εκτός από την θρησκευτική πλευρά στα Μετέωρα μπορείς να απολαύσεις ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα που απλώνεται στον Θεσσαλικό κάμπο και πεζοπορία ώστε να εξερευνήσεις όλους τους βράχους.

2. Ελάτη / Περτούλι

Η Ελάτη και το Περτούλι είναι άρρηκτα συνδεδεμένα γιατί όταν επισκεφθείς το ένα από τα δύο ξέρεις ότι θα πας και στο άλλο αφού είναι δίπλα. Τα χωριά βρίσκονται στην κορυφογραμμή του Κόζιακα στην ανατολική πλευρά της οροσειράς της Πίνδου με μια άγρια ομορφιά να απλώνεται γύρω σου. Στο Περτούλι θα περιηγηθείς στο χιονοδρομικό κέντρο κατά τους χειμερινούς μήνες και στα περτουλιώτικα λιβάδια την άνοιξη. Στην Ελάτη όποια εποχή και να διαλέξεις από τις δύο να πας αξίζει να κάνεις την στάση σου να πιείς έναν καφέ και να φας τοπικά εδέσματα που όμοιά του δεν έχεις ξαναδοκιμάσει. Τραχανάς με πρόβειο γάλα, πλιγούρι, μέλι και γλυκά του κουταλιού είναι μερικά από τα προϊόντα που πρέπει να πάρεις.

3. Ο Μύλος των Ξωτικών- τα Χριστούγεννα είναι η must εκδρομή στη Θεσσαλία που πρέπει να κάνεις

Κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου ο μύλος Ματσόπουλου στην πόλη των Τρικάλων μεταμορφώνεται σε Μύλο των Ξωτικών και για σαράντα μέρες παραμένει ανοιχτός με διαφορετικό παραμύθι κάθε χρόνο, για να δώσει χαρά και αμέτρητα χαμόγελα στους εκατομμύρια επισκέπτες που έρχονται κάθε χρόνο στην πόλη. Τα Τρίκαλα αποτελούν αναμφισβήτητα την πρωτεύουσα των Χριστουγέννων τα τελευταία έντεκα χρόνια και η ατμόσφαιρα στην στολισμένη πόλη είναι μαγική και μεταφέρουν στον πιο δύστροπο άνθρωπο το πνεύμα των Χριστουγέννων. Τα Χριστούγεννα στα Τρίκαλα και στον μύλο των Ξωτικών γίνεσαι και πάλι παιδί!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης