"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Απάντηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ στις δηλώσεις του Δημάρχου Τρικκαίων

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Στα καθεστώτα που αυτές οι οργανώσεις αγαπάνε, διοικούν οι μοναρχίες, οι ολιγαρχίες και οι δικτάτορες. Στις δημοκρατίες λοιπόν, λειτουργούν τα πράγματα διαφορετικά. Αν αυτό που αποφάσισε η πλειοψηφία, το να μετακινηθεί μερικά μέτρα το άγαλμα, δεν τους αρέσει, τότε ας πάνε στις χώρες που έχουν τα καθεστώτα που αγαπάνε.»

Τάδε έφη ο ακραιφνής φιλελεύθερος κ. Παπαστεργίου… «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν…» στην διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε εν όψει μετακίνησης του αγάλματος του Στρατηγού Σαράφη για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας- πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου- Τρικάλων.

Έτσι γίνεται στις δημοκρατίες, στις αστικές δημοκρατίες για να είμαστε πιο ακριβείς κύριε Δήμαρχε. Ψηφίστε μια φορά κάθε 4 ή 5 χρόνια, σε έναν ή 2 γύρους, με απόλυτη ή σχετική πλειοψηφία, με μπόνους εδρών στον πρώτο γύρο, με όριο εισόδου στο Δημοτικό συμβούλιο, με απίστευτα κι ολοένα αυξανόμενα οικονομικά και διαδικαστικά εμπόδια που καθιστούν πρακτικά αδύνατη την εκλογική κάθοδο και εκλογή αυτοδιοικητικών σχημάτων που δεν έχουν πάρε – δώσε με οικονομικά συμφέροντα, με προεκλογικές καμπάνιες στις οποίες η ισοτιμία στην προβολή των διαφορετικών παρατάξεων πάει περίπατο, αφού όποιος δε δίνει φράγκα στα ΜΜΕ αποκλείεται επί της ουσίας, η φωνή του φιμώνεται… και μετά πάπαλα!

Φοβερή δημοκρατία…

Δημοκρατία στην οποία, σύμφωνα και με παλιότερες δηλώσεις του Δημάρχου, η συνεργασία και η κουλτούρα του διαλόγου δεν ταιριάζει στους Έλληνες, άρα πρέπει να κυβερνά ο πρώτος με όποιο ποσοστό κι αν διαθέτει, σύμφωνα με τον νέο νόμο Βορίδη, τον όποιον επικροτούσε ο κ. Παπαστεργίου.

Δημοκρατία στην οποία πρέπει πάντα η εξουσία να υλοποιεί τις αποφάσεις της, άσχετα αν είναι δίκαιες ή όχι, άσχετα αν αντιδρούν οι πολίτες, άσχετα αν είναι εξόφθαλμα παράλογες, ακόμη και παράνομες.

Όμως, η λογική του «με ψηφίσατε, οπότε θα κάνω ό,τι αποφασίζω και σας έχω γραμμένους ό,τι κι αν κάνετε» και η λάσπη περί «οπαδών ολοκληρωτικών καθεστώτων», απλώς καταδεικνύει την αδυναμία αντιπαράθεσης στην αντίθετη άποψη, την απώλεια ψυχραιμίας στην όποια κριτική και την κατρακύλα στον χυδαίο αντικομμουνισμό, με τον όποιον ο δήμαρχος υποτίθεται πως δεν έχει καμία σχέση. Κι όμως… πλήρης ταύτιση με τη φρασεολογία των Βορίδη, Άδωνι και Πλεύρη. Ενδεχομένως και να τους ξεπέρασε με τη χθεσινή του δήλωση.

Καταλαβαίνουμε φυσικά πως στην «έξυπνη» πόλη που τα πάντα θα λειτουργούν σύμφωνα με τους νόμους της αγοράς και τα πάντα θα υποτάσσονται στο κέρδος, η εικόνα στις 2 κεντρικές πλατείες της να κυριαρχούν οι μορφές του Στρατηγού Σαράφη και των 5 ΕΠΟΝιτών, κάπου χαλάει τη βιτρίνα.

Δε μιλάμε φυσικά για την άρνηση της Δημοτικής Αρχής να τιμήσει τον Άρη Βελουχιώτη, το κεφάλι του οποίου κρέμασαν πρώην συνεργάτες των Ναζί, ως λάφυρο στην πλατεία της πόλης μας. Αυτό κι αν παραπάει και προκαλεί εφιάλτες στην καλή κοινωνία της πόλης μας. Στην καλή κοινωνία της οποίας άλλωστε ανήκαν κι όσοι κατέδωσαν στους ναζί τους 5 ΕΠΟΝίτες, για να μην ξεχνιόμαστε..

Ξέρουμε άλλωστε πώς τίμησε η αστική δημοκρατία της χώρας μας τον Στρατηγό Σαράφη για τους αγώνες του: με φυλακίσεις, εξορίες και με ένα «δυστύχημα» που τερμάτισε τη ζωή του.

Δε μας προκαλεί λοιπόν καμία έκπληξη η αντίδραση του Δημάρχου στις αντιδράσεις για την μετακίνηση του αγάλματος του Στρατηγού Σαράφη. Οι μάσκες της ανεκτικότητας και της ευαισθησίας, και πολύ έμειναν στις θέσεις τους.

Οπαδοί της δημοκρατίας, όπου κουμάντο κάνουν όσοι έχουν τα φράγκα, τους χορηγούς, τους επενδυτές, τα μεγάλα «τζάκια», τα ΜΜΕ και τους μεγαλοδημοσιογράφους, τους image-makers, όπου όλα πουλιούνται και αγοράζονται κι όλα επίσης «αναπλάθονται», από πλατείες μέχρι και συνειδήσεις, εμείς δε θα γίνουμε ποτέ.

Αυτή άλλωστε η «δημοκρατία» με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς μεταλλάσσεται και τείνει να προσομοιάσει με τα «καθεστώτα» που επικαλείται ο κύριος Δήμαρχος.  Ο μετασχηματισμός της αστικής δημοκρατίας σε ολοκληρωτικό καθεστώς, κάθε μέρα που περνά, γίνεται όλο και πιο φανερός.

Το σύγχρονο επιχειρηματικό τοπικό κράτος και οι όροι με τους οποίους συνάπτει οικονομικές και πολιτικές σχέσεις με διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα έχουν το ίδιο DNA. Είτε είναι ο μαφιόζικος τρόπος του Μπέου είτε είναι ο καμουφλαρισμένος «ευγενής» τρόπος του Μπακογιάννη, του Αγοραστού ή του Παπαστεργίου, στο τέλος όλα τα μεγάλα έργα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, από τις ανεμογεννήτριες, μέχρι τον Αχελώο και από την καύση σκουπιδιών μέχρι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης εμπεριέχουν ένα θεσμοθετημένο μαφιόζικο τρόπο υλοποίησης, χρηματοδότησης και προβολής.

Η αλλεργία στη διαφορετική άποψη, η βία και η καταστολή, η ψήφιση νόμων που όλο και θωρακίζουν το μονοπώλιο της εξουσίας από τυχόν αμφισβητήσεις και μελλοντικές αντιδράσεις και εξεγέρσεις, ο πλήρης έλεγχος της πληροφόρησης και της ενημέρωσης, μας το επιβεβαιώνουν κάθε μέρα.

Αντί επιλόγου, θυμίζουμε στον κύριο Δήμαρχο τα λόγια του Oscar Wilde:

«Η ανυπακοή, στα μάτια όποιου έχει διαβάσει ιστορία, είναι η προπατορική αρετή του ανθρώπου. Από την ανυπακοή γεννήθηκε η πρόοδος, από την ανυπακοή και η επανάσταση».

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης