"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.1 C
Trikala

Απάτη… για Όσκαρ στην Καλαμπάκα

lafarm

Σχετικά άρθρα

kalampaka

Θύμα απατεώνων, που έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου, έπεσε πριν από μερικές ημέρες ένας ζαχαροπλάστης από την Καλαμπάκα.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τρίτης, όταν μια γυναίκα, η οποία συστήθηκε με το όνομα γνωστής μικροβιολόγου της πόλης, τηλεφώνησε στον ζαχαροπλάστη, λέγοντάς του ότι βρισκόταν μακριά από την Καλαμπάκα και ότι η μητέρα της είχε φύγει από τη ζωή.

Η γυναίκα παρακάλεσε τον ζαχαροπλάστη να της ετοιμάσει γλυκά αξίας 400 ευρώ για την κηδεία, ενώ παράλληλα του ζήτησε να τη διευκολύνει με το ποσό των 1.600 ευρώ, που θα έπρεπε να δώσει στο γραφείο τελετών για τη μεταφορά της σορού της μητέρας της στην Καλαμπάκα.

Εν συνεχεία, πήρε τηλέφωνο στην πιάτσα των ταξί της πόλης και αφού συστήθηκε εκ νέου με το ίδιο όνομα, ζήτησε από ιδιοκτήτη ταξί να επισκεφτεί τον ζαχαροπλάστη, προκειμένου να παραλάβει 1.600 ευρώ και να τα μεταφέρει σε γραφείο τελετών στα Τρίκαλα.

Πράγματι, ο αυτοκινητιστής πήγε στο ζαχαροπλαστείο, ο ιδιοκτήτης του οποίου του έδωσε τα 1.600 ευρώ και ξεκίνησε για τα Τρίκαλα, προκειμένου να συναντήσει κάποιον από το γραφείο τελετών. Λίγη ώρα αργότερα η «γνωστή μικροβιολόγος» τηλεφώνησε ξανά στον ιδιοκτήτη ταξί και του είπε να καταθέσει τελικά τα χρήματα σε έναν τραπεζικό λογαριασμό, όπως κι έκανε.

Τόσο ο ζαχαροπλάστης, όσο και ο ιδιοκτήτης ταξί δεν υποψιάστηκαν την απάτη, καθώς η μικροβιολόγος, με το όνομα της οποίας συστήθηκε η γυναίκα που τους τηλεφώνησε, είναι γνωστή στην τοπική κοινωνία.

Η απάτη ανακαλύφθηκε το πρωί της Πέμπτης, όταν ο ζαχαροπλάστης μάταια ανέμενε κάποιο άτομο για να παραλάβει τα γλυκά, ενώ παράλληλα, το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για κηδεία κίνησε τις υποψίες του.

Τα δύο θύματα απευθύνθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμπάκας που διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της άγνωστης γυναίκας και των συνεργών της.
tameteora.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης