"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Απίστευτη Εθνική πέρασε στους 8 Ευρωμπάσκετ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Εθνική έβγαλε νοκ άουτ τη Λιθουανία με 77-64 με ανεπανάληπτη εμφάνιση και προκρίθηκε πανηγυρικά στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ – Όλα τα λεφτά ο Σλουκάς, αρχηγική εμφάνιση του Μπουρούση, σταθερή αξία ο Καλάθης – Με Κροατία ή Ρωσία στους «8»

1746713

Η εικόνα της Εθνικής μας στο ξεκίνημα του αγώνα δεν είχε καμία σχέση με όσα είχαμε δει στον όμιλο του Ελσίνκι. Η προσήλωση είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και στην επίθεση οι Πρίντεζης, Καλάθης και Παπαγιάννης ξεκίνησαν «αλάνθαστοι» για το +8 (9-17, στο 6′). Η ελληνική ομάδα συνέχισε στο ίδιο τέμπο και ο Παππάς με «γκολ-φάουλ» ανέβασε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (14-25, στο 9′), πριν το δεκάλεπτο κλείσει με 17-25.

Οι Έλληνες διεθνείς κράτησαν τους Λιθουανούς χωρίς πόντο για σχεδόν τρία λεπτά, στη δεύτερη περίοδο, αλλά την ίδια στιγμή υπήρχε σημαντικό πρόβλημα και στη δική μας επίθεση. Ο Κουζμίνσκας μείωσε με συνεχόμενους πόντους σε 23-28, ενώ λίγο αργότερα ο Βαλαντσιούνας «έγραψε» το 27-30. Ο Σλούκας «βρήκε» το πρώτο εύστοχο τρίποντο σε κομβικό σημείο για το 29-35, ενώ ο εξαιρετικός Καλάθης διαμόρφωσε το 30-37 του ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, οι δύο ομάδες δυσκολεύονταν να βρουν σκορ, αλλά κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο εντυπωσιακός Σλούκας! Ο «Σλου» πήρε… φωτιά, έκανε ο, τι ήθελε στο παρκέ και με τρία σερί τρίποντα κι ένα κερδισμένο αντιαθλητικό φάουλ διαμόρφωσε το +16 (36-52, στο 26′). Oι Λιθουανοί μείωσαν με τον Καλνιέτις και ακολούθησε τρίποντο του Κουζμίνσκας για το 48-57, αλλά ο Μπουρούσης βοήθησε την Ελλάδα να φτιάξει ξανά διαφορά (48-61, στο 30′).

Νωρίς-νωρίς στην τέταρτη περίοδο, ο Παπαγιάννης «φορτώθηκε» με το 5ο φάουλ και η Λιθουανία μείωσε σε 54-63. Οι Έλληνες διεθνείς έμοιαζαν κουρασμένοι και έχασαν συνεχόμενες επιθέσεις. Ο Γκριγκόνις πέτυχε τρίποντο, την ίδα στιγμή που ο Παπαπέτρου έκανε φάουλ μακριά από την μπάλα στον Ουλανόβας κι εκείνος «έγραψε» το 59-63. Ο Μπουρούσης έδωσε λύση και ο Θανάσης έβαλε τρίποντη «βόμβα» για το 59-68 και ο Σλούκας έβαλε τους τίτλους τέλους με νέο σουτ για το 61-73. Τελικά, η μεγάλη νίκη για την Ελλάδα ήρθε με 64-77.

O MVP: Κώστας Σλούκας ξανά και ξανά! Ο «Σλου» κάνει… πράγματα και θαύματα στο φετινό Eurobasket, είναι ο ηγέτης της ομάδας και μιλά στις πιο σημαντικές και κρίσιμες στιγμές. Στο ματς με τους Λιθουανούς, ο Έλληνας γκαρντ είχε 21 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ κι ένα μόνο λάθος.

Πολλοί ήταν οι συμπαραστάτες του Σλούκα: και ο Παπανικολάου και ο Καλάθης, αλλά ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν… άλλος παίκτης σε σχέση με τη φάση των ομίλων. Σε 25′, πραγματοποίησε μία αρχηγική εμφάνιση και είχε 11 πόντους, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 6 (!) κλεψίματα. Άξιος αναφοράς και ο Λιθουανός Κουζμίνσκας που προερχόταν από τραυματισμό, αλλά μέτρησε 20 πόντους και 5 ριμπάουντ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης