"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Απεργούν σήμερα Παρασκευή οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές φτώχειας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με απεργιακή κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας, αύριο το πρωί, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές“Αντιμετώπισης της Φτώχειας” στρέφονται κατά της Περιφέρειας Θεσσαλίας και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη βιωσιμότητά τους.

Όπως σημειώνουν «για ακόμη μία φόρα παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Εργασίας οι Κοινωνικές Δομές απειλούνται με κλείσιμο και οι εργαζόμενοι (800 άτομα) με ανεργία».


Οι κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας έχουν εξυπηρετήσει από την έναρξη της λειτουργίας τους (2013) έως σήμερα πάνω από 120.000 ωφελούμενους ,οι οποίοι ανήκουν σε εύαλωτες ομάδες πληθυσμού( άποροι, άστεγοι, ανασφάλιστοι,ΑμεΑ, πρόσφυγες , μετανάστες , ρομά κ.ο.κ).

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν αποπληρωμή των δεδουλευμένων (παραμένουν τρεις μήνες απλήρωτοι), παράταση του προγράμματος και μετά τις 31/10/2016 και ένταξη του υφιστάμενου προσωπικού στο νέο πλαίσιο, χωρίς μειώσεις προσωπικού, κατάργηση δομών  και επαναπροκύρηξη των θέσεων εργασίας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης