"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Απεργούν Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με τα προβλήματα στη δημόσια εκπαίδευση να οξύνονται συνεχώς, την αξιολόγηση να αποτελεί πραγματικότητα, παρά τις αντιδράσεις, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί προχωρούν αύριο σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έλαβε η ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας) που συμμετέχει στην κινητοποίηση που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τρικάλων «το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τρικάλων σας ενημερώνει για τη συμμετοχή της Δ.Ο.Ε  στην απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, μετά την έκδοση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την Απεργία – Αποχή της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Απεργίας την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014 για να σταλεί ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων και των σχεδίων πλήρους κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος.   Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση και να δώσουν δυναμικό παρόν στις κατά τόπους συγκεντρώσεις που θα διοργανώσουν τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ».

 

Προγραμματισμός δράσεων Δ.Ο.Ε.

    Στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αλλά και στις συσκέψεις με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφασίστηκε ο προγραμματισμός διαδικασιών βάσης και από τις δυο Ομοσπονδίες με στόχο τη λήψη αποφάσεων που θα οδηγήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με προοπτική νίκης.

  Σε υλοποίηση της από  9-9-2014 απόφασης του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα περιφερειακές συσκέψεις σε όλη την Ελλάδα που ως στόχο έχουν να συνδράμουν στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης – εισήγησης του Δ.Σ. προς τις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε.

  Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους Συλλόγους να πραγματοποιήσουν έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις στο χρονικό διάστημα από την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου  μέχρι και την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου όπου θα ληφθούν αποφάσεις για το πρόγραμμα δράσης οι οποίες θα κατατεθούν στην Ολομέλεια των Προέδρων των Συλλόγων τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου.

  Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. μετά την ολοκλήρωση των περιφερειακών συσκέψεων θα συνεδριάσει την Τρίτη 23-9-2014 για να αποφασίσει την πρόταση -εισήγηση η οποία θα έχει αποσταλεί στους Συλλόγους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης