"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.7 C
Trikala

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Αθηνών – Λαμίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας λίγο πριν τις 8:30 το βράδυ της Δευτέρας.
Παράλληλα και σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση δεν ισχύει πλέον η απαγόρευση κυκλοφορίας για τα φορτηγά και τα λεωφορεία.
Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, περίπου στις 9.30 το βράδυ υπολογίζεται να ομαλοποιηθεί η κατάσταση καθώς έχει σχηματιστεί ουρά 3,5 χιλιομέτρων.

Παράλληλα ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Καραμανλής ενημερωνόταν συνεχώς από νωρίς το απόγευμα για την εξέλιξη του προβλήματος και περίπου στις 7.15 μμ μετέβη επιτόπου για να συντονίσει από κοντά την κατάσταση.   

Στη Μαλακάσα έπεφτε μετά τις δυο το μεσημέρι πυκνό χιόνι δυσκολεύοντας παρά πολύ τον αποχιονισμό από τα μηχανήματα της Νέας Οδού. Η τροχαία προκαλούσε συνεχώς τεχνητές ανασχέσεις τις κυκλοφορίας για να διευκολύνει τα εκχιονιστικά μηχανήματα και να ελέγξει τη ροή της κυκλοφορίας.   

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα η κατάσταση επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα η Νέα Οδός να διακόψει εντελώς την κυκλοφορία στα διόδια των Αφιδνών για όσους κατευθύνονταν προς Λαμία και στα Διόδια των Θηβών για όσους κατευθύνονταν προς Αθήνα, δίνοντας παράλληλα διεξόδους για όσους ήθελαν να επιστρέψουν προς τα πίσω.  

Παρόλα αυτά στα διόδια των Αφιδνών παρότι επετράπη η ελεύθερη διέλευση δημιουργήθηκε μεγάλη ουρά αυτοκινήτων. Το όλο πρόβλημα επιδεινώθηκε από τα φορτηγά που είχαν σταθμεύσει στις λωρίδες έκτακτης κυκλοφορίας, καθώς είχε απαγορευτεί από το πρωί η κυκλοφορία τους.


Λίγο πριν τις 7:00 το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Νέας Οδού, η κατάσταση στην εθνική οδό είχε ως εξής:

«Στα ΙΧ που βρίσκονται στο τμήμα από Καπανδρίτι έως και Μαλακάσα, προσφέρονται υπηρεσίες οδικής ασφάλειας συνοδεία περιπόλων και εκχιονιστικών μηχανημάτων.

Αναφορικά με την πορεία των εργασιών:

Α) ρεύμα προς Αθήνα: Σε τμήμα 10 χλμ. από τα ΣΕΑ Σείριος έως και το 37ο χλμ., δόθηκαν υπηρεσίες οδικής ασφάλειας και πλέον με εντολή της τροχαίας και συνοδεία εκχιονιστικών τα οχήματα κινούνται στο ρεύμα προς Αθήνα. Η ομαλοποίηση της κυκλοφορίας θα διαρκέσει περισσότερο από μια ώρα.

Β) ρεύμα προς Λαμία: Σε τμήμα περίπου 1,5 χλμ. μετά τα διόδια Αφιδνών, στα οχήματα που είχαν ακινητοποιηθεί ολοκληρώθηκε η παροχή οδικής βοήθειας και συνοδεία εκχιονιστικών κινούνται στο ρεύμα προς Λαμία. Η ομαλοποίηση εκτιμάται άμεσα

Παραμένουν σε ισχύ οι παρακάτω εκτροπές που πραγματοποιούνται σύμφωνα με εντολή της Τροχαίας:

Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του Σταθμού Διοδίων Αφιδνών, στο ρεύμα προς Λαμία: Οι οδηγοί αναστρέφουν στο ρεύμα προς Αθήνα

Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του Σταθμού Διοδίων Θήβας, ρεύμα προς Αθήνα: Οι οδηγοί αναστρέφουν στο ρεύμα προς Λαμία

Διακοπή κυκλοφορίας στον Ανισόπεδο Κόμβο «Βαθύ» ρεύμα προς Σχηματάρι: Οι οδηγοί αναστρέφουν στο ρεύμα προς Χαλκίδα

Εκτιμάται ότι σε δυο ώρες θα ολοκληρωθεί η αποσυμφόρηση και θα λήξουν οι εκτροπές.

Υπενθυμίζεται ότι η κυκλοφορία, σύμφωνα και με τις υποδείξεις της τροχαίας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων θα είναι δυνατή μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες και μετά τη λήξη των εκτροπών.

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις».

Η κυκλοφορία είχε διακοπεί έπειτα από απόφαση της Τροχαίας στο ρεύμα προς Λαμία από το ύψος των διοδίων Αφιδνών και στο ρεύμα προς Αθήνα πριν από τα Οινόφυτα λόγω της «σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων».

Όπως ήταν αναμενόμενο η διακοπή κυκλοφορίας προκάλεσε τεράστια ταλαιπωρία στους οδηγούς που βρίσκονταν ακινητοποιημένοι στα αυτοκίνητά τους μέσα στο χιόνι περιμένοντας τις υποδείξεις της Τροχαίας.

Στις Αφίδνες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής

Στην Εθνική Οδό Αθηνών- Λαμίας βρίσκονταν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.

Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης, θα ισχύει ελεύθερη διέλευση στα διόδια για όλη τη νύχτα και ενδεχομένως και για αύριο.

0e1ab0f7-e8ca-46ac-b4d5-e9f38ad5224c



Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής απεγκλωβίζουν οχήματα και αποκαθιστούν την κυκλοφορία

Μάχη δίνουν έδωσαν οι πυροσβέστες λίγο μετά το Σείριο για να απεγκλωβίσουν τρεις νταλίκες, ενώ βοηθούν τους οδηγούς που δεν προνόησαν να τοποθετήσουν αλυσίδες στα αυτοκίνητα τους.

Την εικόνα που επικρατούσε στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας στο ύψος των διοδίων Αιφιδνών έδωσε στο protothema.gt o υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος βρισκοταν στο αντίθετο ρεύμα από Αιφίδνες προς Λαμία. Όπως είπε στο protothema.gr: «Κάναμε επιχείρηση με πολλούς άντρες της Πυροσβεστικής και με το μηχανοκίνητο τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων και αυτή τη στιγμή που σας μιλάω η ροή προς Αθήνα είναι κανονικότατη. Γίνονται προσπάθειες και σε ένα σημείο μετά τον Σείριο, όπου έχουν ακινητοποιηθεί δυο με τρεις νταλίκες. Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι επί ποδός και βοηθούν όσους οδηγούς δεν προνόησαν να τοποθετήσουν αλυσίδες στα αυτοκίνητα τους. Και στα δυο ρεύματα υπάρχει συνεχή ροή των οχημάτων, με εξαίρεση τον παράδρομο της εθνικής οδού καθώς όσα οχήματα βρίσκονται εκεί κινούνται με χαμηλότερη ταχύτητα».


Έκλεισε το απόγευμα η Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα – Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι οδηγοί



Με  το δεύτερο μεγάλο κύμα της κακοκαιρίας «Ζηνοβία» να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το βράδυ της Κυριακής, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων από τα διόδια Αφιδνών διακόπηκε και στα δύο ρεύματα νωρίς το απόγευμα, λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων.

Όπως ήταν αναμενόμενο η διακοπή κυκλοφορίας έχει προκαλέσει τεράστια ταλαιπωρία στους οδηγούς που βρίσκονται ακινητοποιημένοι στα αυτοκίνητά τους μέσα στο χιόνι περιμένοντας τις υποδείξεις της Τροχαίας για αναστροφή.

To μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου εκατοντάδες αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα, δεν μπορούν να παρέμβουν καθώς και αυτά είναι εγκλωβισμένα και οι οδηγοί που επικοινωνούν με το protothema.gr καταγγέλλουν ότι παραμένουν ακίνητοι πάνω από δύο ώρες στο σημείο, χωρίς να έχουν καμία ενημέρωση αλλά και βοήθεια για το πώς θα ξεμπλοκαριστούν.

protothema

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης