"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15 C
Trikala

Ανατροπή στη δίκη για τη δολοφονία αστυνομικών στου Ρέντη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ανατροπή στη δίκη για τη δολοφονία των αστυνομικών στου Ρέντη φέρνει η απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ξαναστείλει στο εδώλιο του κατηγορουμένου τον Γεώργιο Εμερτζίδη, ο οποίος ενώ πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε δύο φορές ισόβια για άμεση συνέργεια στις εν ψυχρώ δολοφονίες των Ειδικών Φρουρών Γιάννη Ευαγγελινέλη, 23 ετών, και Γιώργου Σκυλογιάννη, 22 ετών, και τον τραυματισμό άλλων δύο συναδέλφων τους, το Μάιο του 2018 στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών είχε λάβει, τελικά, αθωωτική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι η αθωωτική απόφαση για τον Γεώργιο Εμερτζίδη προκάλεσε τότε το ξέσπασμα των συγγενών των αδικοχαμένων αστυνομικών, οι οποίοι βρίσκονταν μέσα στην κατάμεστη από κόσμο και αστυνομικούς δικαστική αίθουσα και περίμεναν να ακούσουν την ετυμηγορία δικαστών και ενόρκων. «Ποια ελαφρυντικά τους αναγνωρίζετε; Σκότωσαν τα παιδιά μας… Είναι δολοφόνοι, θα τους αθωώσετε κιόλας;», φώναζαν οι συγγενείς και οι μητέρες των αδικοχαμένων αστυνομικών.

Με την αναίρεση η υπόθεση θα ξαναζωντανέψει στις αίθουσες του εφετείου τον Φεβρουάριο του 2020, όπου και θα εξεταστεί από την αρχή η συμμετοχή του Εμερτζίδη στη δολοφονία των αστυνομικών που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας με αιτιολογημένη απόφασή του έκρινε ελλιπή τη διαδικασία του εφετείου ως προς τον σκεπτικό της απόφασης σε σχέση με καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης