"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Απολογισμός της Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Η Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα Τρικάλων αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τους χιλιάδες δημοκράτες πολίτες της πόλης και του νομού Τρικάλων που προσήλθαν στην κεντρική πλατεία της πόλης μας προκειμένου να διαδηλώσουν μαζί μας και να καταγγείλουν την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι επρόκειτο για το μαζικότερο συλλαλητήριο των τελευταίων δεκαετιών που έχει πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα. Χιλιάδες Τρικαλινοί πολίτες διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην εν’ λόγω συμφωνία και απαίτησαν το δημοκρατικότερο δικαίωμά τους: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!

Φωτογραφία του Sotiris Kirmpas.

Η Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα Τρικάλων αναγνωρίζει ευγνωμόνως την τεράστια συμβολή τόσο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, όσο και της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων, και προσωπικά των Σεβασμιοτάτων Μητροπολιτών μας κ.κ. Χρυσόστομο και Θεόκλητο στην επιτυχία του εγχειρήματός μας καθώς επίσης και την συμβολή τους έτσι ώστε η εκδήλωση να πλαισιωθεί με τις θεόπνευστες ομιλίες τους υψηλού πατριωτικού φρονήματος!

Μεγίστη ήταν και η συμβολή του κ. Σάββα Κελεντερίδη στην επιτυχέστατη εκδήλωσή μας, που με την απολύτως τεκμηριωμένη και εμπεριστατωμένη κεντρική του ομιλία δεν άφησε καμιά αμφιβολία στο πολυπληθές ακροατήριο ότι με την παραχώρηση της «Μακεδονικής» εθνότητας και της «Μακεδονικής» Γλώσσας, όπως και του ονόματος της «Βόρειας Μακεδονίας» ολοκληρώνεται η προδοσία και το ξεπούλημα της μόνης και πραγματικής Μακεδονίας, της Ελληνικής. Η επίκληση των διαχρονικών λαθών των προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων επί του θέματος του ονόματος δεν επιλύονται με ένα ακόμη τεράστιο λάθος.

Επεσήμανε δε ο κ. Καλεντερίδης ότι προδότες είναι αυτοί που έχουν βάλει την υπογραφή τους στην Συμφωνία των Πρεσπών και όχι όσοι συμπολίτες και συμπατριώτες μας έχουν διαφορετική άποψη ή απλώς έχουν άγνοια επί του θέματος, τους όποιους και εμείς ως Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα Τρικάλων θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε πείσουμε για την ορθότητα και το δίκαιο του αγώνα μας.

Το σημαντικότερο όλων νομίζουμε όμως ότι ήταν το πλήθος των νέων παιδιών που προσήλθαν με πάθος και παλμό στην κεντρική πλατεία. Πήραμε κουράγιο και ελπίδα για το Αύριο και τους ευχαριστούμε.

Καταλήγοντας θέλουμε να υπογραμμίσουμε και παράλληλα να ενημερώσουμε τους κάθε λογής «ψιθυριστές» ότι :

1. Το συλλαλητήριό μας ήταν υπερκομματικό, όπως ακριβώς είχαμε ανακοινώσει από την πρώτη στιγμή, και πράγματι έτσι εξελίχθηκε.
2. Δεν υπήρξε η παραμικρή παρέμβαση ή ακόμη χειρότερα συμμετοχή ακροδεξιών ή νεοναζιστικών οργανώσεων, πράγμα που διαφυλάξαμε ως κόρη οφθαλμού και με την περιφρούρηση του συλλαλητηρίου μας.
3. Τα συνθήματα που ακούστηκαν στο συλλαλητήριό μας κάθε άλλο παρά φαιδρά ή ακραία ήταν. Αναφέρουμε ενδεικτικά τα: «Κάτω τα χέρια από την Μακεδονία», «Διπλή ονομασία σημαίνει καπηλεία» ή «Όταν το ράσο γίνεται σημαία, τότε η νίκη είναι βεβαία» όπως και το σύνθημα που κυριάρχησε: «Δεν υποχωρούμε, αν δεν δικαιωθούμε».
Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης