"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.4 C
Trikala

Αποτελούν απειλή για τη Δημοκρατία τα ΜΜΕ, στη χώρα και στα Τρίκαλα ;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τρεις ειδήσεις σε κεντρικό και μία σε τοπικό επίπεδο μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα που τα ΜΜΕ τις έκαναν “γαργάρα”, καταδεικνύουν το έλλειμμα Δημοκρατίας που υφίσταται στη χώρα.


Η αποσιώπηση της θλιβερής κατάταξης της ελευθερίας του εγχώριου τύπου στη παγκόσμια λίστα, του αποτελέσματος των φοιτητικών εκλογών, της αποτυχίας του υπουργείου πολιτισμού να απορροφήσει δωρεά του ιδρύματος Νίαρχου καθώς και η μη αναφορά από τα Τρικαλινά ΜΜΕ(πλην ενός περιφερειακού) του ονόματος της επιχείρησης που πρόσφατα συνέβη εργατικό δυστύχημα στη περιοχή, αποτελούν απτές αποδείξεις ότι ο δημόσιος βίος του τόπου νοσεί.


Ενδεικτικό είναι το παράπονο που μου εξέφρασε επικεφαλής κομματικού μηχανισμού του νομού, όπου χαρακτηριστικά μου έλεγε ότι εν δυνάμει υποψήφια/ος για το ψηφοδέλτιο δεν έχει μπει καν στο κόπο να τον γνωρίσει, ενώ την ίδια στιγμή προτιμούσε να έρχεται σε επαφή με τους τοπικούς “δημοσιογράφους” και “σαϊτάδες”..!


Όλα αυτά αποδεικνύουν αν μη τι άλλο ότι η νοσηρή λειτουργία των ΜΜΕ και η απόλυτη εξάρτησή τους από το πολιτικό χρήμα δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στην Ελληνική Δημοκρατία, νοθεύουν το ίδιο το πολίτευμα και μεταβάλλουν ουσιαστικά το δημόσιο βίο τόσο στο σύνολο της επικράτειας όσο και στο νομό Τρικάλων, σε άθλιο Talk Show..!

Κώστας Κουτσονάσιος.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και να ήταν κανένα σοβαρό talk show!!! Τοπικοί “δημοσιογράφοι”, μόνο για κους-κους ενδιαφέρονται η για ανώδυνες “ειδήσεις”. Να μη στενοχωρούμε κιόλας τους τροφοδότες. Δεν υπάρχει σωτηρία γι αυτή τη χώρα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης