"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά οι Καλαμπακιώτες για την κεραία της Vodafone

lafarm

Σχετικά άρθρα

kalampaka

 

Αποφασισμένοι να κινηθούν τάχιστα είναι οι κάτοικοι της Καλαμπάκας που αντιδρούν στην τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας της VODAFONE στην περιοχή του Εργατικού Κέντρου.
Σήμερα το απόγευμα συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου και αποφασίστηκε να ζητήσουν συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλαμπάκας, κ. Χρήστο Σινάνη.
Στο αίτημά τους αυτό ο Δήμαρχος ανταποκρίθηκε και η συνάντηση κανονίστηκε για σήμερα στις 7.00 μ.μ.
Στη συγκέντρωση έγινε σαφές από τους παραβρισκόμενους ότι δεν θα ανεχτούν την κεραία στην περιοχή τους και θα κάνουν ό,τι μπορούν γι’ αυτό.
Αναφέρθηκαν οι κίνδυνοι για την υγεία των περιοίκων, όπως και για τα παιδιά που πηγαίνουν στα κοντινά σχολεία και σε άλλες δραστηριότητες (ΓΕΛ, 3ο Δημοτικό, Παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, χορευτικά δήμου κ.λπ.).
Ήδη συγκεντρώθηκαν αρκετές υπογραφές (η συλλογή τους συνεχίζεται) και η επιτροπή που συγκροτήθηκε θα αναλάβει να μεταφέρει στον Δήμαρχο το αίτημά της και να πρωτοστατήσει στις επόμενες κινήσεις που θα χρειαστούν.

Ακολουθεί το κείμενο που διαβάστηκε στη συγκέντρωση:

Εμείς οι κάτοικοι της περιοχής ενορίας των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων Καλαμπάκας του Δήμου Καλαμπάκας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, γνωρίζοντας τις βλαβερές συνέπειες της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας μετά από μακροχρόνια έκθεση σε αυτήν, ανησυχούμε σοβαρά για την υγεία μας και εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην εγκατάσταση ή μετεγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε οίκημα της περιοχής μας, το οποίο βρίσκεται σε θέση αναπνοής, από σπίτια, όπου διαμένουν μικρά παιδιά, (5-10 μ.). Επίσης βρίσκεται πολύ κοντά στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας, λιγότερο από 80 μ., στον 1ο Παιδικό Σταθμό Καλαμπάκας γύρω στα 90 μ., την παιδική χαρά 50 μ. το Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας 180 μ. και το Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας 15 μ. όπου εκτός των άλλων γίνονται καθημερινά σεμινάρια με πολύ νέους ανθρώπους και κάθε Κυριακή λειτουργεί σαν σχολείο αλλοδαπών. Επίσης σε απόσταση αναπνοής 15 μ. βρίσκεται και η εκκλησία των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων Καλαμπάκας.
Δεν μας ενδιαφέρει αν η κεραία είναι νόμιμη ή όχι, αν εκπέμπει εκτός ορίων που έχουν θεσπιστεί ή όχι, εμείς δεν την θέλουμε ανάμεσά μας. Εξάλλου τα όρια αμφισβητούνται από τους επιστήμονες και ξέρουμε ότι οι ακτινοβολίες που εκπέμπουν έχουν αθροιστική επιβάρυνση και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τις ευπαθείς ομάδες, όπως είναι τα παιδιά.
Επειδή δεν θέλουμε να γίνουμε πειραματόζωα της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς που έχουν εγκρίνει την άδεια να μην επιτρέψουν την εγκατάσταση της κεραίας.
Επειδή ο εφησυχασμός και η άγνοια μας κάνει συμμέτοχους σε ένα άκρως επικίνδυνο πείραμα, τα αποτελέσματα του οποίου θα φανούν μετά από 20-30 χρόνια, είναι απαραίτητη η αφύπνιση και η συμμετοχή όλων των πολιτών ανεξάρτητα της απόστασης της οικίας τους από την κεραία.

DIAMKERVODAFONE150216_00001

tameteora.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης