"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Αποχώρησε σύσσωμη η αντιπολίτευση απ’ την Εξεταστική για τις υποκλοπές

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αποχώρησε απ’ τη συνεδρίαση σύσσωμη η αντιπολίτευση, καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε όλες τις προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για κλήση μαρτύρων. Το τελευταίο πρόσωπο που δεν δέχτηκε η κυβερνητική πλειοψηφία να καλέσει η Εξεταστική ως μάρτυρα είναι ο Φέλιξ Μπίτζιος.

ΤΤην κλήση του κ Μπίτζιου ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο του σημερινού δημοσιεύματος του inside story, πως ο επιχειρηματίας φέρεται να ήταν μέτοχος της Intellexa, της εταιρείας δηλαδή που εμπορεύεται το λογισμικό Predator, από τον Μάιο του 2020, μέσω της εταιρείας Santinomo. Κατά «διαβολική» σύμπτωση, μια ημέρα πριν απ’ την αποκάλυψη ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ, ανακοινώθηκε, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, μέσω Κύπρου αλλαγή στη μετοχική δομή της Santinomo, με τον Φ. Μπίτζιο να φαίνεται ότι είχε μεταβιβάσει τις μετοχές που κατείχε στην Intellexa στην ιρλανδική Thalestris από τις 18 Δεκεμβρίου 2020.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχώρησε από τη σημερινή διαδικασία στην Εξεταστική Επιτροπή καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία διοργάνωσε μία προσχηματική, στην πραγματικότητα, συζήτηση επί της κρίσης νέων μαρτύρων. Είχε προαποφασίσει ότι θα κλείσει τις εργασίες της εξεταστικής άρον-άρον με σκοπό να συνεχιστεί η επιχείρηση συγκάλυψης των βαρύτατων πολιτικών ευθυνών του κ. Μητσοτάκη» δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Θα συνεχίσουμε από την επόμενη συνεδρίαση να προσερχόμαστε στην Εξεταστική Επιτροπή, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα για να λάμψει η αλήθεια κόντρα στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, κόντρα στους σχεδιασμούς του κ. Μητσοτάκη ο οποίος θέλει να βυθίσει όχι μόνο το Κοινοβούλιο, αλλά ολόκληρη τη χώρα στο σκοτάδι» πρόσθεσε.

Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στην εξεταστική επιτροπή για τις παρακολουθήσεις, Ευαγγελία Λιαγκούλη, μετά την ολοκλήρωση των σημερινών εργασιών της επιτροπής δήλωσε πως «δεν συμμετείχαμε στην προαποφασισμένη ψηφοφορία τραγέλαφο της Ν.Δ., που μόνη της αποφάσισε ενάντια σε όλα τα κόμματα να μην έρθει κανένας μάρτυρας, να μην υπάρξει κανένα στοιχείο για την υπόθεση των υποκλοπών. Η κοροϊδία κορυφώνεται. Οι μάσκες πέφτουν».

​Σήμερα κατέθεσαν στην εξεταστική επιτροπή ο διαχειριστής της εταιρείας KRIKEL Ι.Κ.Ε Σταμάτης Τριμπάλης και η επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αλεξάνδρα Ρογκάκου.

Στο μεταξύ η εκπρόσωπος της Intellexa θα καταθέσει με γραπτές ερωτήσεις από το… εξωτερικό.

Φυσικά η κυβερνητική πλειοψηφία έχει απορρίψει την κλήση στην Επιτροπή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, καθώς και του ανιψιού του Γρηγόρη Δημητριάδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης