"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.4 C
Trikala

Από σήμερα στους Tρικαλινούς δρόμους …..

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μια πρόταση που προ πολλών ετών βρίσκει εφαρμογή σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και έχει υιοθετηθεί τελευταία -με μικροδιαφορές- και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, βάζει σε εφαρμογή ο Δήμος Τρικκαίων, με τη χρήση κοινόχρηστων ποδηλάτων.

Την ιδέα  αναμένεται να την δούμε στην πράξη  , με την δωρεάν χρήση ποδηλάτων, 35 συνολικά, για όσους οδηγούς επιλέγουν να σταθμεύουν τα αυτοκίνητα σε πάρκινγκ της πόλης.

Η διαδικασία είναι απλή, όπως μας εξηγεί ο κ. Χρήστος Γούλας, πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Αστικής Ανάπτυξης, μέσω της οποίας υλοποιείται το σχέδιο, “παραχωρώντας ένα ποδήλατο σε κάθε δημότη που αφήνει το αυτοκίνητό του σε πάρκινγκ, προκειμένου να εξυπηρετηθεί με ευκολία για την μετακίνησή του στην πόλη και για όσο εύλογο χρόνο απαιτηθεί, μέχρι την επιστροφή του στο πάρκινγκ και κατά το ωράριο λειτουργίας του…”.

Η εφαρμογή του σχεδίου ξεκινά από τα δύο πάρκινγκ που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, το υπαίθριο της οδού Κανούτα και το υπόγειο στα Δικαστήρια, με 20 ποδήλατα για τους “πελάτες” του πρώτου πάρκινγκ και 15 για το δεύτερο χώρο στάθμευσης οχημάτων.

Ταυτόχρονα, δε, με την παράδοση των ποδηλάτων, τα οποία θα έχουν ως διακριτικό χρώμα το κίτρινο, θα διανέμονται ειδικά ενημερωτικά έντυπα με χρήσιμες οδηγίες, πληροφορίες αλλά και υποδείξεις για την καλή χρήση του προσφιλούς, σε πολλούς, μέσου μετακίνησης. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, η μελλοντική αύξηση του αριθμού των ποδηλάτων, εφόσον υπάρξει ανταπόκριση των δημοτών.

 

 

 

 

 

ert

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης