"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.6 C
Trikala

Από σήμερα διεργασίες για τα ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η αντίστροφη μέτρηση για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά σήμερα. Το μεσημέρι συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία, όπου θα συζητηθεί σε πρώτη φάση η στελέχωσή τους. Ακολουθούν, η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και του Διαρκούς Συνεδρίου. Στην πρώτη θα συζητηθούν τα ψηφοδέλτια, αλλά δεν θα ληφθεί εκεί η οριστική απόφαση, αφο το κόμμα δίνει βαρύτητα στις Νομαρχιακές επιτροπές. Αυτές τελικά αποφασίζουν. Ετσι, ακόμη κι αν προταθεί η Γ. Οικονόμου, είναι πολύ πιθανό, με βάση την εναντίον του παλιότερη δήλωσή της, η ΝΕ να αρνηθεί να τον συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια. Φυσικά, εκπλήξεις δεν αποκλείονται, αλλά τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν είναι θετικά για τον Γιώργο Οικονόμου.

Τα επιχειρήματα που κυκλοφορούν και από τις δύο πλευρές, είναι σαφή: Στο αντίβαρο των ψήφων που θα πάρει το κόμμα, μήπως θα υπάρξουν και πολλές ψήφοι που θα φύγουν; Προφανώς και θα παίξει ρόλο η σκέψη αυτή, αφού πολλοί δεν θα ήθελαν να δουν έναν που προήλθε από το ΠΑΣΟΚ, να μετέχει στο νέο που ετοιμάζεται να δημιουργηθεί. Η άλλη άποψη λέει ότι μόνο έτσι θα βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στον νομό μας… Ότι, δηλαδή, έχει μαζί του τόσες ψήφους, που αποτελούν δέλεαρ. Υπάρχουν όμως αυτές οι ψήφοι ή είναι απλώς οι ψήφοι της περιόδου του ΠΑΣΟΚ; Υπενθυμίζουμε ακόμη ότι η ΝΕ έστειλε στην Αθήνα 12 προτάσεις, αλλά έχει από πολύ νωρίς, εκφραστεί κατά της υποψηφιότητας Οικονόμου
Στα καθαρά πολιτικά και οργανωτικά, το Σάββατο συγκαλείται το Διαρκές Συνέδριο στο κλειστό γυμναστήριο του TAE KWON DO στο Π. Φάληρο, προκειμένου να οριστικοποιηθούν αποφάσεις πολιτικού και οργανωτικού χαρακτήρα και να ξεκινήσει και τυπικά η προεκλογική εκστρατεία.
Τις εργασίες του θα ανοίξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρας, παρουσιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματός του.
Την Πέμπτη στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το 2015 θα είναι η χρονιά της ανατροπής και της αξιοπρέπειας» και απηύθυνε «ένα μεγάλο ενωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης