"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.2 C
Trikala

Από τα χαράματα της απεργίας ΠΑΜΕ και ΠΑΣΥ έξω από την ΕΑΣΤρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Από τα χαράματα σήμερα , ανήμερα της πανελλαδικής απεργίας , οι δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) και της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) στα Τρίκαλα έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας έξω από τις εγκαταστάσεις την Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων (ΕΑΣΤ) που βρίσκονται στο Μεγαλοχώρι(εκκοκκιστήριο, διοικητικές υπηρεσίες κ.α). Οι διαδηλωτές απέκλεισαν για δυόμιση ώρες την κεντρική είσοδο των εγκαταστάσεων με αποτέλεσμα να μη διεξαχθούν εργασίες στην ΕΑΣΤ. Το τελευταίο διάστημα η διοίκησή της υλοποιεί κάθε αντεργατικό νόμο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που ξεθεμελιώνουν τα εργατικά και εργασιακά δικαιώματα. των εργαζομένων στη συνεταιριστική επιχείρηση. Έχει μειώσει μισθούς, εφάρμοσε εκ περιτροπής εργασίας, (3 ημέρες τη βδομάδα), έκανε απολύσεις και υποχρεωτικές αποχωρήσεις, αναγκαστικές αλλαγές σε εργασιακά πόστα, καθώς και ενοικίαση εργαζομένων. Δε σταμάτησε μόνο εκεί , αφού τις τελευταίες μέρες επέβαλε τις ατομικές συμβάσεις εργασίας και σε όσους αντιστάθηκαν στις πιέσεις που τους άσκησε και δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση , κραδαίνει την απειλή της απόλυσης.

Αυτές οι αντεργατικές εξελίξεις είναι μια πλευρά του σκηνικού που μεθοδεύεται και προετοιμάζεται στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων και στο συνεταιριστικό εργοστάσιο γάλακτος “ΤΡΙΚΚΗ” από τη διοίκησή της .Αποτελούν μέρος μας εξελισσόμενης διαδικασίας, η οποία, μέσω ύποπτων μεθοδεύσεων και σκοτεινών διεργασιών, στοχεύει στην τελική διάλυση της ΕΑΣΤ και στο πέρασμα των παραγωγικών μονάδων της στα χέρια συγκεκριμένων ιδιωτών- επιχειρηματιών. Όλες αυτές οι εξελίξεις θα έχουν οδυνηρές συνέπειες , πέρα από τους συνεταιριστικούς υπάλληλους και στην αγροτιά , αλλά και γενικότερα στο λαό του νομού μας.

Αποδεικνύεται, στην πράξη, ότι ο νόμος για τους συνεταιρισμούς και οι νόμοι για τα εργασιακά δικαιώματα δεν είχαν σκοπό την αντιμετώπιση των “κακώς εχόντων” του συνεταιριστικού κινήματος, την «εξυγίανση» των αντίστοιχων επιχειρήσεων όπως ισχυρίζονταν οι τότε κυβερνώντες και συμφώνησαν οι μετέπειτα συνεχιστές τους, καθώς και οι διοικούντες στην ΕΑΣ. Στοχεύανε στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλοαγροτών και αγροτοεπιχειρηματιών, ανοίγοντας, ταυτόχρονα, δρόμο για σκανδαλώδη δράση διαφόρων “αετονύχηδων”, που αναρριχήθηκαν στις διοικήσεις των συνεταιρισμών.

Αναδεικνύεται , ακόμη πιο επιτακτικά η ανάγκη ακόμα πιο μαζικών και δυναμικών αγώνων της μικρομεσαίας αγροτιάς, σε συμμαχία με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης. Να Βαδίσουν στον ίδιο δρόμο γιατί έχουν κοινά συμφέροντα . Σ’ αυτή την κατεύθυνση αγωνίζονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ με τις κοινές αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες.

Τρίκαλα 27 Νοέμβρη 2014

ΕΑΣΤ-3 ΕΑΣΤ-2 ΕΑΣΤ-1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης