"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.8 C
Trikala

Από τη Λάρισα νέα εφαρμογή για κινητά με παγκόσμιο κοινό

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τι και αν το οικονομικό περιβάλλον της Ελλάδας θεωρείται «αφιλόξενο» για επενδύσεις, τι και αν η γραφειοκρατία για την έναρξη νέων επιχειρήσεων ακόμη δημιουργεί εμπόδια, τι κι αν η καρδιά της ψηφιακής τεχνολογίας χτυπάει στις Η.Π.Α και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.
Η νέα εφαρμογή για κινητά που πρόκειται να διευκολύνει και να εξελίξει κατά πολύ τις επικοινωνίες παγκοσμίως ετοιμάζεται στη Λάρισα.

Ονομάζεται vleepo , από τον ελληνικό βλέπω, και ο πρωτεργάτης της είναι οΧάρης Καλογήρου, developer, ή ελληνιστί μηχανικός λογισμικού. Ο 38χρονος Λαρισαίος επιμένει ελληνικά και ακόμη πιο συγκεκριμένα λαρισαϊκά! και στήνει το νέο του project και πάλι με έδρα τη Λάρισα.

Μετά την επιτυχία των παιχνιδιών για tablets και κινητά Mr Corny και Flycraft που έμειναν για εβδομάδες στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των χρηστών παγκοσμίως στο app store, o Χάρης προχωρά στην επόμενη «δική» του δουλειά με funds από το εξωτερικό, αλλά με ομάδα ελληνική.

Ο ίδιος, με 2 συνεργάτες από τον Καναδά και με 8 ακόμη έλληνες developers (από τη Λάρισα, την Κομοτηνή, τη Δράμα και το Βόλο) έστησε την νέα του εταιρία Vleepo.com με έδρα τη Λάρισα.

Φιλοξενούμενος στη ραδιοφωνική εκπομπή «Κοινά Ενδιαφέροντα» της ΕΡΤ Λάρισας, ο Χάρης Καλογήρου μας εξηγεί καταρχήν γιατί επιμένει όλες του τις δουλειές να τις κάνει παραμένοντας στη Λάρισα: « Σίγουρα είναι και συναισθηματικοί οι λόγοι. Όμως, κυρίως, είναι μια μεγάλη πρόκληση. Η Λάρισα δεν είναι μόνο καφετέριες. Μπορεί και εδώ να δημιουργηθεί κάτι σημαντικό που θα προκαλέσει και θα προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών και θα παραμείνει ως κεφάλαιο στην πόλη. Όταν παρουσίασα την πρότασή μου για το vleepo στους ξένους επενδυτές προσπαθώντας να βρω τα χρήματα και το κεφάλαιο για το εγχείρημα, αντιμετώπισα την τεράστια έκπληξή τους για το γεγονός ότι ήθελα να το κάνω δουλεύοντας στη Λάρισα. Τελικά τους έπεισα και τώρα είμαστε στη φάση που φτιάχνουμε την ομάδα μας. Ήδη, αριθμεί 8 Έλληνες προγραμματιστές και αναζητούμε ακόμη 12 τουλάχιστον.»

Τι είναι όμως το vleepo.com; Πρόκειται για μια εφαρμογή για κινητά που θα διατίθεται δωρεάν στους χρήστες μέσω του app store και θα πάει την επικοινωνία μας με τους άλλους χρήστες ένα μπορεί και πολλά επίπεδα παραπάνω. Ας το φανταστούμε σαν την εξέλιξη του σημερινού what ‘ s up ή του messenger που ήρθαν με τη σειρά τους ως εξέλιξη των απλών sms.
Με το vleepo οι χρήστες θα μπορούν «καθοδηγούνται» κατά κάποιον τρόπο σε επιλογές που ταιριάζουν στους ίδιους και τους συνομιλητές τους σε ότι αφορά τη διασκέδαση, τον ελεύθερο χρόνο αλλά και την εργασία, τις αγορές και τις συνήθειές τους. Χωρίς, όμως να χρειάζεται να κάνουν αναζήτηση ή να δημοσιοποιούν οποιαδήποτε πληροφορία. Η εφαρμογή θα έχει τον τρόπο της να «βλέπει» όλες τις απαραίτητες πληροφορίες εκ των προτέρων και να τις συνδυάζει ώστε να προσφέρει στον χρήστη αναρίθμητες επιλογές που να ταιριάζουν στον κάθε ένα.
Ο σχεδιασμός της εφαρμογής αναμένεται να αρχίσει το επόμενο διάστημα και να διαρκέσει 2 χρόνια. Το vleepo.com αναζητά νέους συνεργάτες, προγραμματιστές με εμπειρία,για εργαστούν στη Λάρισα με αποδοχές πολύ ικανοποιητικές. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν το βιογραφικό τους στην ιστοσελίδα vleepo.com .

(Ert,gr)

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης