"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.6 C
Trikala

Από τον ίδιο κουβά….

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ένα σκηνικό που θα βλέπουμε τις επόμενες μέρες , ανοίγοντας τις τηλεοράσεις μας, θα είναι κάποιο προεκλογικό πάνελ που θα συζητά με εντάσεις και διαξιφισμούς . Θα μου πείτε: τι μας λες τώρα .. σιγά το νέο!
Αν σας έλεγα , όμως , ότι μια πολύ πιθανή σύνθεση του πάνελ μπορεί να είναι η εξής: Η κα Γκερέκου ή ο κ. Οικονόμου από τη ΝΔ, η κ. Τζάκρη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χρυσοχοΐδης από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πεταλωτής από το ΚΙΔΗΣΟ του Γ.Α.Π., η κα Δρέττα από το ΠΟΤΑΜΙ. Θα μου ξαναλέγατε : Κουράστηκες πολύ να το σκεφτείς , αυτοί είναι πολύ γνώριμα και συνηθισμένα πρόσωπα για τέτοιου είδους καταστάσεις .
Και θα ‘ χατε δίκιο. Δεν κούρασα καθόλου το μυαλό για να σκεφτώ αυτή την πιθανή σύνθεση, Γιατί , απλά, μου είναι μια πολύ γνώριμη σύνθεση ,που έχει αποτυπωθεί στη μνήμη μου πριν από 4-5 χρόνια. Και μάλιστα όλοι τους , μαζί με κάμποσους ακόμη ,στο ίδιο πάνελ , στο ίδιο τραπέζι. Όλοι τους σε κάδρο Υπουργικού Συμβουλίου !
Γιατί ήταν ,όλοι τους, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου το 2010 στην τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου! Μια κυβέρνηση που, όπως αρέσει σε κάποιους επίδοξους κυβερνώντες να λένε, «έβαλε τη χώρα στα μνημόνια». Τόσο γνώριμα και συνηθισμένα πρόσωπα !
Τελικά, ο «ρεαλισμός» της αστικής πολιτικής πραγματικότητας μπορεί να ξεπεράσει κάθε φαντασία…
Τις τελευταίες μέρες, με το «κλείσιμο» των ψηφοδελτίων , ξετυλίχθηκε μπροστά στα μάτια μας ένα ανακάτεμα πολιτικών μεταγραφών που μας προκάλεσε τουλάχιστον ίλιγγο και αποστροφή.
Με μεγάλη ευκολία στελέχη μεταπηδούν απ’ το ένα κόμμα στο άλλο, άλλοι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και άλλοι μνημονιακοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον δήθεν αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ και πάει λέγοντας. Από τις πολλές κωλοτούμπες τους μας ήρθε ζαλάδα.
Τώρα , με ποιο κριτήριο παίρνουν φόρα για το σάλτο όλοι αυτοί οι πολιτικοί , αν καθοδηγούνται από σχεδιασμούς αστικών επιτελείων, αν προσβλέπουν στη μοιρασιά κοινοβουλευτικών και κυβερνητικών θέσεων ή την ατομική διάσωσή τους , λίγο πρέπει να αφορά το λαό.
Αυτό που πρέπει να τον αφορά είναι η ουσία ότι αυτές οι εξελίξεις είναι λογικές, αφού προωθούνται με δεδομένη τη στρατηγική σύμπλευση ανάμεσα στα κόμματα από τα οποία φεύγουν και σ’ αυτά στα οποία πηγαίνουν.. Στρατηγική σύμπλευση που είναι πολύ πιο ισχυρή από τον όποιο «αυτοεξευτελισμό» μπορεί να ρισκάρει κάποιος πολιτικός ή κάποιο κόμμα που συμμετέχει σε αυτό το αλισβερίσι.
Γιατί, γι’ αυτά τα κόμματα, υπερισχύει το ότι πρέπει να συνεχιστεί μια πολιτική με το ένα ή το άλλο μείγμα διαχείρισης, που θα ενισχύει την εξουσία του κεφαλαίου σε βάρος του λαού, που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων . Γιατί , αυτά τα κόμματα -παρά τις επιμέρους διαφορές τους – συμφωνούν ότι η χώρα θα είναι αλυσοδεμένη στις επιταγές της ΕΕ, ο λαός μας θα υποφέρει για το χρέος που δεν ευθύνεται , θα συνεχίσει να το πληρώνει και από την άλλη οι όμιλοι θα αυγαταίνουν τα κέρδη τους. Αυτή είναι η ουσία, όσο και αν κάποιοι κριτικάρουν και βάζουν πρώτα τα ηθικά ζητήματα που εγείρουν αυτές οι μεταγραφές…
Η ουσία είναι ότι καλούν ένα λαό , στις προσεχείς εκλογές να επιλέξει από τον «ίδιο κουβά», που τον ανακάτεψαν για να φανεί φρέσκο το χαρμάνι, και να επιλέξει ανάμεσα σε πολιτικές δυνάμεις που προβάλλουν ως απαράβατο μονόδρομο για το λαό , τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, τις υποβαθμισμένες εργατικές – λαϊκές ανάγκες, τη ζωή με ψίχουλα.
Έξω από αυτό το άθλιο αλισβερίσι είναι μόνο το ΚΚΕ. Και αυτό γιατί ακριβώς η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ βρίσκεται στην αντίπερα όχθη απ’ αυτή του κεφαλαίου και της ΕΕ, της ζωής με ψίχουλα. Το κύριο για το λαό στις εκλογές είναι πως, από τις 26 του μήνα, θα αντιμετωπίσει όλα αυτά που θα είναι εδώ, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι στην κυβέρνηση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ΚΚΕ στις 26 του μήνα θα βρίσκεται – και γι’ αυτό πρέπει να είναι δυναμωμένο – στο μετερίζι για την οργάνωση της πάλης για το ξήλωμα όλου του αντεργατικού – αντιλαϊκού πλαισίου, για την ανάκτηση απωλειών, ανοίγοντας ταυτόχρονα το δρόμο για την ανατροπή αυτής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για να απολαμβάνει όλος ο λαός τον πλούτο που παράγει.
Και σε αυτό τον αγώνα αθλιότητες και παιχνιδάκια δε χωράνε, γι’ αυτό άλλωστε στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ θα βρει κανείς δοκιμασμένους αγωνιστές και όχι γυρολόγους της αντιλαϊκής πολιτικής.. Αυτά τα ψηφοδέλτια πρέπει να δυναμώσει ο λαός.
Σωτηρόπουλος Σωτήρης , μέλος της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης