"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Από το Σάββατο ξεκινά το 10ήμερο των εκπτώσεων-Κλειστά την Κυριακή τα καταστήματα

lafarm

Σχετικά άρθρα

katastimata
Νέα ευκαιρία για φθηνές αγορές θα έχουν από αύριο οι καταναλωτές καθώς σε όλη τη χώρα ξεκινά το 10η των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Από το Σάββατο 2 Μαΐου έως και το επόμενο 9 Μαΐου, τα εμπορικά καταστήματα θα προσφέρουν τα προϊόντα τους σε χαμηλότερες τιμές, προσδοκώντας στην τόνωση και την αναθέρμανση της αγοράς. Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων αυτών , εκτός από την αναγραφή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται στους εμπόρους και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.
ekptoseis-20121

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …% έως … %). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Με την έναρξη των ενδιάμεσων εκπτώσεων είθισται να δύνεται η δυνατότητα στους εμπόρους να ανοίγουν προαιρετικά τα καταστήματά τους, την πρώτη Κυριακή. Δηλαδή μεθαύριο Κυριακή 3 Μαΐου, προαιρετικά όσοι επιθυμούν μπορούν να ανοίξουν. Με δεδομένο όμως το κλίμα που έχει διαμορφωθεί τόσο για την αποτελεσματικότητα των εκπτώσεων αυτών όσο και της συγκεκριμένης Κυριακής, και η ΕΣΕΕ και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας αποφάσισαν για πρώτη φορά να συστήσουν στους εμπόρους, να μην ανοίξουν τα καταστήματα. Για το λόγο αυτό τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας, όσοι και οι υπόλοιποι σύλλογοι στους δήμους του νομού, προτείνουν στα μέλη τους την Κυριακή να κρατήσουν κλειστά τα εμπορικά. Τα καταστήματα-μέλη του ΣΕΛΠΕ θα είναι όμως ανοικτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης