"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Από 9 Μαρτίου η συνδεδεμένη στο βαμβάκι με 68 ευρώ το στρέμμα

lafarm

Σχετικά άρθρα

agrotes

Με την αποπληρωμή των υπολοίπων της ενιαίας ενίσχυσης βάμβακος και της συνδεδεμένης, ύψους 192 εκατ. ευρώ που θα δοθούν μεταξύ 9-11 Μαρτίου, ξεκίνησε την άτυπη συνέντευξη τύπου ο Βαγγέλης Αποστόλου, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να διασκεδάσει και τις ανησυχίες των αγροτών, μετά τα δημοσιεύματα αλλά και τις ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης για την τύχη των διαθέσιμων του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά να μη φανεί και ανακόλουθος στην εξαγγελία που είχε κάνει από τη Λάρισα στα εγκαίνια της γεωργοκτηνοτροφικής έκθεσης. Επί της ουσίας, οι παραγωγοί θα βρουν χρήματα πιστωμένα στους λογαριασμούς τους από την Τρίτη 10 Μαρτίου..

Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι φέτος η ενιαία ενίσχυση ανά στρέμμα βαμβακοκαλλιέργειας από 80 ευρώ πέρυσι, θα μειωθεί στα 68 ευρώ το στρέμμα, γεγονός που όπως επεσήμανε, οφείλεται στην αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων κατά 330.000 στρέμματα, δεδομένου ότι πέρυσι καλλιεργήθηκαν 2.400 στρέμματα, ενώ φέτος 2.730 στρέμματα.

Γενικότερα, πληρωμές συνολικού ύψους 273 εκατ. ευρώ σχεδιάζει το υπουργείο, οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Μάιο του 2015, με τον αναπληρωτή υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου να δηλώνει ότι «δεν ανταποκρινόμαστε σε αυτό που πραγματικά θέλουμε, αλλά βάσει των δημοσιονομικών της χώρας που τραβούν τα πράγματα πίσω το επόμενο τρίμηνο θα ικανοποιήσουμε σοβαρές εκκρεμότητες».

Λοιπές πληρωμές

Συγκεκριμένα, εκτός από το βαμβάκι, αναφορικά με τις υπόλοιπες πληρωμές ο κ. Αποστόλου ανακοίνωσε τα εξής:

-Στις 15-31 Μαρτίου θα ολοκληρωθούν εκκρεμότητες πληρωμών που αφορούν μικροποσά των ετών 2010 και 2011

-Στις 1-9 Απριλίου θα ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες που αφορούν μεγάλα κονδύλια σχετικά με ποιοτικά παρακρατήματα (Άρθρο 68) για το ελαιόλαδο και το σκληρό σιτάρι

-Μέχρι το Μάιο θα τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες των άμεσων ενισχύσεων του 2012

-Το επόμενο τρίμηνο θα πληρωθούν οι εκκρεμότητες ενισχύσεων του 2014 που αφορούν την εξυγίανση του ζωικού κεφαλαίου (καταρροϊκός και ευλογιά), οι οποίες περιλαμβάνονται στα 13 εκατ. ευρώ που θα δοθούν τόσο για τις ενισχύσεις όσο και για τις αποζημιώσεις ΕΛΓΑ.

– Ως προς τα βιολογικά, κυρίως τα κτηνοτροφικά αλλά και τα φυτικά, ο Αποστόλου δήλωσε ότι θα τακτoποιηθεί ένα μέρος τους που αφορά εκκρεμότητες του 2012 και 2013, εντός αυτού του τριμήνου, ωστόσο τόνισε ότι υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση εκ μέρους των τοπικών περιοχών (ΔΑΟΚ).

Ο κ. Αποστόλου τόνισε ότι επίσης «δεν θα υπάρξει καμία φορολογική συμμετοχή των αγροτών στις ενισχύσεις και στις αποζημιώσεις τις οποίες ανακοίνωσε, ενώ σημείωσε ότι θα κατατεθεί ειδική ρύθμιση τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, η οποία θα αφορά την ενίσχυση των πληρωμών από τον κρατικό προϋπολογισμό, εφόσον αυτό καταστεί απαραίτητο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης