"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Αριστερή Πλατφόρμα: Ψηφίζουμε καθαρά «όχι» και δεν παραδίδουμε την έδρα μας

lafarm

Σχετικά άρθρα

lafazanis a

Καθαρό «όχι» αναμένεται να ψηφίσουν οι βουλευτές που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα στα νέα σκληρά μέτρα κατά τη ψηφοφορία στη Βουλή και εν θα παραδώσουν τις έδρες τους ακόμη καις την περίπτωση που τους ζητηθεί από τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με σχετική απόφαση που ελήφθη το βράδυ της Τρίτης σε σύσκεψη της Αριστερής Πλατφόρμας, οι βουλευτές και τα στελέχη της δεν προτίθεται ούτε να αποχωρήσουν από το κόμμα και να διευκολύνουν τις επιδιώξεις διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ.

Απεναντίας όπως αναφέρθηκε θα υπερασπισθούν την τιμή και την αξιοπρέπεια του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην ντροπή για το κόμμα της αριστεράς που συνιστά η νέα συμφωνία με τους δανειστές. Επιπλέον, όπως σημείωσε ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης θα εργασθούν για την ενότητα και τη περαιτέρω ριζοσπαστικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Γι΄ αυτό το θέμα μάλιστα επικαλούνται και την απόφαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ η οποία τάχθηκε κατά της νέας συμφωνίας επισημαίνοντας ότι η απόφαση αυτή εκφράσει τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του κόμματος.

Στη σύσκεψη που έγινε ακόμη γνωστό ότι υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις στην περίπτωση κατά την οποία η χώρα θα υποχρεωνόταν να βγει από το ευρώ. Ως παράδειγμα, αναφέρθηκε το αποθεματικό των 20 δις. ευρώ που βρίσκονται στην τράπεζα της Ελλάδας, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, χωρίς την απαραίτητη έγκριση της ΕΚΤ, καθώς θα είχαν δημιουργηθεί έκτακτες συνθήκες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης