"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Αρνητική η αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ , ΑΝ.ΕΛ. και ΔΗΜΑΡ στην πρόταση Σαμαρά για συναίνεση

lafarm

Σχετικά άρθρα

000000000000

«Όχι» στο άνοιγμα του Αντώνη Σαμαρά για συναινετική εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ενδεχόμενο ανασχηματισμό και ορισμό ημερομηνίας εκλογών «ακόμα και στο τέλος του 2015» απαντά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο τόπος έχει ανάγκη από μια νέα ισχυρή κυβέρνηση, από μια νέα πορεία. Η διαδικασία εκλογής Προέδρου θα ολοκληρωθεί και ο λαός θα μιλήσει», σχολιάζει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου, δηλώνοντας εμμέσως πλην σαφώς αμετακίνητη στην θέση της για μη εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή και πρόωρες εκλογές στις αρχές του 2015.

Εκτιμά δε πως ο κ. Σαμαράς «απολύτως φανερά» επιδιώκει την εκλογή Προέδρου προκειμένου να «εφαρμοσθούν όλα εκείνα τα μέτρα που έχει συμφωνήσει με την τρόικα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Η συνειδητοποίηση εκ μέρους του κ. Σαμαρά πως δεν συγκεντρώνεται ο απαιτούμενος ο αριθμός από το σύνταγμα των 180 ψήφων, τον εξανάγκασε σήμερα να επαναλάβει τις ήδη γνωστές του θέσεις διανθισμένες για άλλη μια φορά με αρκετή δόση επιθέσεων εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως είναι απολύτως φανερό πως ο πρωθυπουργός επιδιώκει την άμεση εκλογή του ΠτΔ για να εφαρμοσθούν όλα εκείνα τα μέτρα που έχει συμφωνήσει με την τρόικα και περιέχονται στο γνωστό mail Χαρδούβελη.

Μπορεί ο κ. Σαμαράς να τάζει σε διάφορους συμμετοχή σε νέα κυβερνητικά σχήματα, μπορεί να τον τρομάζουν τα σχέδια διάφορων συστημικών κέντρων για κυβερνήσεις «ειδικού σκοπού», πιο πολύ όμως φοβάται την κρίση του ελληνικού λαού που δεν θα μπορέσει τελικώς να αποφύγει.

Ο τόπος έχει ανάγκη από μια νέα ισχυρή κυβέρνηση, από μια νέα πορεία. Η διαδικασία εκλογής Προέδρου θα ολοκληρωθεί και ο λαός θα μιλήσει, η ελπίδα θα νικήσει το φόβο, η δημοκρατία θα νικήσει».
0000000000000000000
Αρνητική απάντηση από τον Πάνο Καμμένο

Αρνητική ήταν όμως και η απάντηση του Πάνου Καμμένου στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για συναίνεση προκειμένου να αποφευχθούν οι πρόωρες κάλπες.

«Μετά την αποτυχία προσέλκυσης βουλευτών, με προσκλήσεις, απειλές και απόπειρες χρηματισμού, ο κ. Σαμαράς βγάζει στο σφυρί υπουργικούς θώκους. Πρέπει να αντιληφθεί ότι αποτελεί παρελθόν για τη χώρα. Ήρθε η ώρα να επιστρέψει στην πολιτική του ερημιά», σχολιάζει χαρακτηριστικά.

0000000000000000
«Παράταση της κυβερνητικής θητείας σημαίνει παράταση αυτής της πολιτικής» ήταν το πρώτο σχόλιο συνεργατών του Φώτη Κουβέλη στην πρόταση για συναίνεση που έκανε ο πρωθυπουργός

Απορρίπτεται από τη ΔΗΜΑΡ το νέο πρωθυπουργικό κάλεσμα για συναίνεση.

Σε σχόλιό της η Αγίου Κωνσταντίνου τονίζει ότι «η ΔΗΜΑΡ με αποφάσεις του συνεδρίου και των οργάνων της έχει ταχθεί κατά της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, με το σκεπτικό ότι δεν πρέπει να συνεχισθούν οι πολιτικές που εγκλωβίζουν την κοινωνία και την οικονομία σε τέλμα. Παράταση του βίου της σημερινής κυβέρνησης σημαίνει παράταση αυτών ακριβώς των αδιέξοδων πολιτικών. Η χώρα έχει ανάγκη πολιτικής αλλαγής. Έχει ανάγκη προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου».

Το protothema.gr αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού είχε ζητήσει την τοποθέτηση συνεργατών του κ. Κουβέλη οι οποίοι ανέφεραν: «Παράταση της κυβερνητικής θητείας σημαίνει παράταση αυτής της πολιτικής».
protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης