"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23 C
Trikala

Αρχαιολογικό «μουσείο» το σπίτι 58χρονου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δεκάδες νομίσματα, επίχρυσα νομίσματα-φλουριά, πήλινα αγγεία και ηλεκτρονικούς ανιχνευτές μετάλλων κατέσχεσαν χθες, μετά από έρευνα σε σπίτι 58χρονου, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας.

Χθες το πρωί, αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν τον 58χρονο εργάτη έξω από το σπίτι του σε χωριό του δήμου Τεμπών, μετά από πληροφορίες για τη δράση του ενώ τα κατασχεθέντα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, ανήκουν στην Αρχαία, την Βυζαντική αλλά και στην Οθωμανική περίοδο.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. «μετά από αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του 58χρονου, κατά την οποία βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: Πλήθος αρχαίων αντικειμένων (196 νομίσματα, ένα δαχτυλίδι, πήλινο αγγείο, τμήμα πήλινου αγγείου, τρία μολύβδινα αντικείμενα, πέντε μεταλλικά ελάσματα με ίχνη διάβρωσης).

Πέντε συσκευές ανίχνευσης μετάλλων και δύο δίσκοι ανίχνευσης, ένας ηλεκτρικός μετασχηματιστής με τις καλωδιώσεις του, ένας φορητός συσσωρευτής (μπαταρία), ένα κυνηγετικό όπλο, του οποίου η άδεια κατοχής είχε λήξει και μία φυσιγγιοθήκη με 49 φυσίγγια.

Τα κατασχεθέντα αντικείμενα που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων έχουν παραδοθεί στην Εφορία Αρχαιοτήτων Λάρισας για τον επακριβή προσδιορισμό και χαρακτηρισμό τους» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ.. Ο 58χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.  

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης