"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19 C
Trikala

Ας μιμηθούμε τον “άξεστο” Ντ.Τραμπ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εκτελεστικό διάταγμα υπέγραψε τη περασμένη Δευτέρα ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, με το οποίο προβλέπεται ότι τα νέα ομοσπονδιακά κτίρια εφεξής θα διαθέτουν Ελληνορωμαικό στυλ για να είναι όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο νέος νόμος “όμορφα”.


Το συγκεκριμένο διάταγμα έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τη μεγαλοπρεπή αρχιτεκτονική στα δημόσια κτίρια, με προτίμηση το κλασικό στυλ η άλλα παραδοσιακά πρότυπα, στις μελλοντικές συμβάσεις κρατικών οικοδομών.
Κι όλα αυτά από ένα πρώην επιχειρηματία στο τομέα των ακινήτων, που έχει συνδέσει το όνομα του με μοντέρνα κτίρια φτιαγμένα από χάλυβα και γυαλί. 


Στο τόπο που θεωρείται κληρονόμος του Αρχαιοελληνικού πολιτισμού, εκτός μιας μικρής περιόδου το περασμένο αιώνα, που ο Γερμανός αρχιτέκτων Ερνέστος Τσίλερ, έκτισε μερικά από τα πιό αντιπροσωπευτικά κτίρια της πρωτεύουσας όπως το Εθνικό μουσείο, το Αρσάκειο, η παλαιά Σχολή Ευελπίδων, το Εθνικό θέατρο κλπ, ποτέ δεν επιβλήθηκε ανάλογη οδηγία δόμησης των Δημοσίων κτιρίων.


Ποιός δεν θαυμάζει σήμερα στη πόλη μας, “εύμορφα” κατά το μεγάλο Βασίλη Ραφαηλίδη ανάλογα οικοδομήματα, όπως το κτίριο του ΟΤΕ και η πρώην Αγροτική τράπεζα(νυν Πειραιώς), στην οδό Ασκληπιού.


Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν, για το αγαπητό Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ.Κώστα Αχ.Καραμανλή και το ΤΕΕ.

Κωνσταντίνος Κουτσονάσιος. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης