"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Αυστραλιανό Γκουαντάναμο – Βασανισμοί σε φυλακές ανηλίκων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Αυστραλία μετά την αποκάλυψη της εκπομπής 4Corners της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας (ABC) για τις συνθήκες κράτησης σε κέντρο Κράτησης ανηλίκων στη Βόρειο Αυστραλία.

Οι εικόνες που αποκάλυψε η εκπομπή προκαλούν σοκ και παραπέμπουν σε αυτές του Γκουαντάναμο.

Ανήλικοι κρατούμενοι, καταγόμενοι από τους Αβορίγινες, κρατούνται δεμένοι πισθάγκωνα και με το κεφάλι καλυμμένο με μάσκα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις παραμένουν για πολύ μεγάλα διαστήματα σε κελιά απομόνωσης και εφόσον διαμαρτυρηθούν ή φτάσουν στα όρια αντοχής και ξεσπάσουν, οι φύλακες τους ψεκάζουν με χημικά για να τους καταστείλουν.

Η υπόθεση, μετά τη χθεσινοβραδυνή προβολή της εκπομπής προκάλεσε σάλο και -μεταξύ άλλων- την παρέμβαση του Ομοσπονδιακού πρωθυπουργού της Αυστραλίας Malcolm Turnbull, ο οποίος μίλησε για εικόνες ντροπής που δε συνάδουν με τις αρχές της χώρας και διέταξε την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης από ανεξάρτητη επιτροπή.

Παράλληλα ο επικεφαλής των σοφρωνιστικών υπηρεσιών απομακρύνθηκε από τη θέση του, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών της Πολιτείας των Βορείων Περιοχών, αποστέρησε τις αρμοδιότητες από τον Πολιτειακό Γενικό Εισαγγελέα.

Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος
Πηγή: ΕΡΤ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης