"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Αυτή είναι η τελευταία γυναίκα του πλανήτη που γεννήθηκε τον 19ο αιώνα! Ποιο είναι το μυστικό στην διατροφή της Ιταλίδας που έκλεισε τα 116 και έχει διανύσει μία μεγάλη διαδρομή τριών αιώνων…

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο, η Emma Morano, είναι ταυτόχρονα και η τελευταία γυναίκα στον κόσμο που γεννήθηκε πριν το 1900 και έχει διανύσει μία μεγάλη διαδρομή τριών αιώνων. Η γηραιότερη γυναίκα του κόσμου, που της αρέσει να πίνει μπράντι, αποδίδει την μακροζωία της στην κατανάλωση αβγών, το ότι πάει νωρίς για ύπνο και ότι είναι ανύπαντρη. Η Emma Morano έλαβε τα νέα ότι είναι η γηραιότερη γυναίκα στον κόμσο μετά το θάνατο της Susannah Mushatt Jones, της Νεουορκέζας που απεβίωσε την Πέμπτη και ήταν μερικούς μήνες μεγαλύτερη από την Morano.  Η Ιταλίδα υπεραιωνόβια γεννήθηκε στην περιοχή του Piedmont της Βορείου Ιταλίας στις 29 Νοεμβρίου του 1899.

Emma_Morano- 1

Σήμερα ζει σε μία παραλίμνια πόλη κοντά στα Ιταλοελβετικά, στο ενός δωματίου σπίτι της. Ο γιατρός της συχνά της τηλεφωνεί αλλά γενικά είναι καλά στην υγεία της. Όταν ήταν έφηβη, ο γιατρός της, της είχε πει να τρώει ένα αβγό την ημέρα για να αντιμετωπίσει την αναιμία, και το κάνει κάθε μέρα από τότε. Επίσης στο καθημερινό της διαιτολόγιο εντάσσονται ο κιμάς και οι μακαρονάδες. Όπως είχε πει σε συνέντευξή της είχε ένα άσχημο γάμο και χώρισε το 1938 και δεν ξαναπαντρεύτηκε ποτέ αν και όπως παραδέχθηκε είχε πολλούς μνηστήρες. Εργαζόταν σε εργοστάσιο ως μαγείρισσα και πήρε σύνταξη σε ηλικία 75 ετών, πριν από 41 χρόνια. Οι δημοσιογράφοι που πήγαν στο σπίτι της στη Verbania για να της μιλήσουν για το γεγονός ότι έγινε η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο, αλλά σύμφωνα με το Associated Press, εκείνη την ώρα κοιμόταν και έπρεπε να περιμένουν. Σύμφωνα με τον γιατρό της Carlo Bava, η Morano είναι ένα φαινόμενο.

Πληροφορίες από  independent…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης