"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.6 C
Trikala

Αυτονόητα και ζητούμενα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Zωή Χατζηθωμά : Πασχίζουν όλοι για αριθμούς, για οικονομικούς δείκτες και για λογιστική υγεία και ξέχασαν τους ανθρώπους και την υγεία της ψυχής τους. Αγωνιούν για τους αριθμούς οι Ευρωπαίοι- που κατά τα άλλα μας συνδέει κοινή καταγωγή και πορεία και ιστορία- αλλά εξανεμίζεται κάθε ίχνος σύμπνοιας και ανθρωπισμού μπροστά στα δικά τους συμφέροντα.
Και όταν πρόκειται για την εφαρμογή αυστηρής οικονομικής πολιτικής, όλοι επικαλούνται την αναγκαιότητα τήρησης των κοινών αποφάσεων. Σε κάθε άλλη περίπτωση περιχαρακώνεται ο καθένας στα εθνικά του τείχη, τείχη ντροπής, που ακυρώνουν οποιαδήποτε άλλη συμφωνία και προωθούν το φόβο, το συντηρητισμό και κατά συνέπεια ενισχύουν το φασισμό.

PROSFYGES

Η Ευρώπη των λαών και της αλληλεγγύης, του σεβασμού και της ανοχής στη διαφορετική γλώσσα, θρησκεία, σεξουαλικές προτιμήσεις και κυρίως στο δικαίωμα στη ζωή! Είναι αυτή που τώρα αρνείται το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια χιλιάδων προσφύγων, δείχνοντας το πιο σκληρό της πρόσωπο.


Η εξαθλίωση όσων ζουν ήδη στην Ευρώπη ή και εκείνων που προσπαθούν να περάσουν σ’αυτή είναι ντροπή για την ψυχή και για το σώμα της. Όλοι είμαστε θύματα ενός χρηματοπιστωτικού συστήματος, που, αν συνεχίσουν οι ισχυροί να κατευθύνουν μόνο με οικονομικούς τιμωρητικούς όρους και χωρίς να βλέπουν ψυχές παρά μόνο αριθμούς, τότε δε θα υπάρχουν πια άνθρωποι στις χώρες, παρά μόνο δείκτες που ευημερούν.

Συγκλονιστική εικόνα: Το πρώτο μωρό που γεννήθηκε μέσα στις λάσπες της Ειδομένης
Λένε ότι η Ελλάδα έγινε το πειραματόζωο μιας οικονομικής πολιτικής με τα γνωστά αποτελέσματα. Ίσως είναι η ώρα να αποτελέσουμε και το πειραματόζωο για μια ανάκαμψη που μπορεί να μην αλλάξει τον κόσμο, αλλά θα δώσει κίνητρο και δυναμική μελλοντικών αλλαγών, έστω και με αργούς ρυθμούς. Ο καναπές είναι δυνατό να μετατραπεί σε δράση μιας γενιάς που οραματίζεται καλύτερες μέρες!


Όλα αλλάζουν γύρω μας και όποιος δεν το οσφραίνεται είναι αφελής. Η αρχή μιας αλλαγής για μια πιο δίκαιη Ευρώπη είναι εφικτή, για να μην είμαστε ξένοι στο σπίτι μας, αλλά να νιώθουμε ασφάλεια και χαρά μέσα σ’αυτό! Εμείς θέλουμε, τουλάχιστον είμαστε πολλοί. Ποιοι θα είναι μαζί μας είναι το κρίσιμο ερώτημα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης