"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

Αυτός δεν ντρέπεται. Εκείνοι που τον ψήφισαν ; – του Χρήστου Γκίμτσα

lafarm

Σχετικά άρθρα

ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ.   ΕΚΕΙΝΟΙ  ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ;

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΙΜΤΣΑΣ 

(«Δεν φταίει αυτός. Τόσος ήταν»,  λέει ο ποιητής.
Φταίνε εκείνοι που τον ψήφισαν, μπορεί να συμπληρώσει κάποιος).

Αν είσαι Γεωργιανός , Αλβανός,  Έλληνας, Εσκιμώος, σ’ αυτή την χώρα και πυροβολήσεις  δημόσια, θα κατηγορηθείς για οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία.
Αν είσαι όμως δήμαρχος στα Σφακιά και Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, όλες  οι παραπάνω παρανομίες, αποτελούν μία εκδοχή της αθάνατης Κρητικής λεβεντιάς.

Αν είσαι έμπορος, καταστηματάρχης, βιομήχανος, αγρότης, γιατρός , και κρατάς διπλά οικονομικά, λογιστικά  βιβλία,  και  σε συλλάβουνε, σε περιμένει οικονομική εξόντωση και φυλάκιση.
Αν είσαι όμως ο Δήμαρχος Πολάκης,  μία τέτοια και μάλιστα δημοσιοποιημένη από τον ίδιο, πράξη, είναι μαγκιά  με κοινωνική απόδοση και μάλιστα ατιμώρητη.

Αν είσαι ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο  Πολάκης, μπορείς κάλλιστα να εκστομίζεις δημόσια ,εναντίον όσων δεν συμφωνούν μαζί σου, δίκαια η άδικα, φράσεις όπως ‘’Είστε τσόλια’’ και ‘’Μόνος μου και εσείς όλοι. Σας έχω’’.
Προφανώς ο  Αν. Υπουργός Υγείας , έχει το δημόσιο δικαίωμα να έχει ‘’γραμμένους’’,  όλους εκείνους που του εναντιώνονται. Η εν λόγω γραφή, κατά κοινή ομολογία, είτε επιτελείται στα παλαιότερα των υποδημάτων του, η στο σημείο παραγωγής τεστοστερόνης, την οποία ορμόνη  ο Υπουργός φαίνεται να την έχει σε περίσσευμα.

Άλλωστε  γι’ αυτόν τον λόγο γνωστός συνθέτης –διασκεδαστής τον χαρακτήρισε ως περιζήτητο από τις ‘’λούγκρες’’
(‘’Λούγκρα’’: Ο ομοφυλόφιλος με πολύ κακό χαρακτήρα. : Τα λεξικά).
Τόσο άντρας! Που ακούστηκε , ο υπουργός υγείας , ο εξαρτημένος από την νικοτίνη να καπνίζει   δημόσια μέσα στο ίδιο του το υπουργείο και στα νοσοκομεία που εποπτεύει.

Ο  Πολακης όμως το κάνει , και μαγκιά του, αφού έχει επίσης γραμμένες  και τις  οδηγίες της Π.Ο.Υ. (Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας του ΟΗΕ),  την ιατρική του ιδιότητα,( τρομάρα του!), και τον αντικαπνιστικό νόμο του δικού του μάλιστα υπουργείου, που κατά τα άλλα πρέπει να τον σέβονται όλοι οι άλλοι υπήκοοι αυτής της χώρας.
« Το κόβω όποτε θέλω!» , σχολιάζει,  προκαλώντας την  κοινωνία, ενώ γι’ αυτόν και μόνο τον λόγο , έπρεπε ήδη να βρίσκεται από καιρό στο σπίτι του, για να κόψει τον λαιμό του.

Αν είσαι Πολάκης, μπορείς να τηλεφωνείς κατά πως σε γουστάρει τον Κεντρικό τραπεζίτη ( καλώς η κακώς,  ο  Στουρνάρας  προΐσταται Θεσμού),  να του ζητάς εξηγήσεις με το ‘’έτσι θέλω’’  για το προσωπικό του δάνειο, να τον απειλείς και ενδεχομένως να ηχογραφείς παράνομα την συνομιλία μαζί του.

Αν είσαι έμπορος , βιοτέχνης αγρότης ,μηχανικός, κοινός θνητός τέλος πάντων , δεν έχεις την δυνατότητα όχι μόνο  να ζητήσεις καταναλωτικό δάνειο από την κομματική όπως την λένε, Attica Bank, αλλά ούτε έξω από την πόρτα της  να περάσεις , δεν μπορείς, έστω και αν έχεις σοβαρές υποθήκες.

Αν είσαι όμως ο υπουργός  Πολάκης σου στέλνουν 100.000  στο σπίτι σου , που λένε, με εγγυήσεις που κάποιοι τις χαρακτήρισαν ανεπαρκείς. Και όταν σε ξεμπροστιάζουν, αρχίζεις τους συμψηφισμούς του είδους, « Οι  ‘’άλλοι’’ έκαναν χειρότερα», λες και η ηθική και  το πολυδιαφημισμένο  της Π.Φ.Α. (Πρώτης Φοράς Αριστερά)  ‘’ηθικό πλεονέκτημα’’ , μπαίνουν στην ζυγαριά.

Και πόσο θράσος χρειάζεται να έχεις, γιατί,  ενώ εξευτελίστηκες, όντας υπουργός, με δικαστική καταδίκη , για ψεύτικη καταγγελία και συκοφάντηση, νεκρού πλέον ανθρώπου, να ζητάς και τα ρέστα, τρέχοντας στα εφετεία, ξεπουπουλιασμένος και ξεκατινιασμένος  ως ‘’σαχλαμαρόμαγκας’’, από την κοινωνία την ίδια. Θέλουν βέβαια κάποιοι, να ρίχνουν το ανάθεμα  στον πρωθυπουργό και πολλοί να ταυτίζουν τον   Τσίπρα με τον Πολάκη, κάνοντας ένα μεγάλο λάθος.
 Ολοι οι αρχηγοί  χρειάζονται ένα μαντρόσκυλο για να αλυχτά στους αντιπάλους του.

Όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  δεν θα τον χρειάζεται άλλο, η θα αρχίσει να γίνεται επικίνδυνος γι’ αυτόν και το κόμμα του , θα τον ξαποστείλει , ως αναλώσιμο, όπως και τόσους άλλους. Για την ώρα όμως,  τον καλύπτει , χαρακτηρίζοντας τους σχολιασμούς στα πεπραγμένα του υπουργού του, ως πολιτικά κουτσομπολιά

 Το μεγάλο κρίμα όμως βρίσκεται σ’ αυτούς που ψηφίσανε τέτοιους ανθρώπους  και που μεταξύ μας βρίσκονται και σε άλλα κόμματα, και τους ανέχονται  άλαλοι, και  χωρίς μια δημόσια καταγγελία, ακολουθώντας την τακτική, ‘’μούγκα στην στρούγκα’’, και της κομματικής πειθαρχίας.

Αν όλα  αυτά είναι το ήθος της Π.Φ.Α. , όσοι  το αποδέχονται , ας  βάλουν τον  Πολάκη, να το διδάξει και στα παιδιά τους. Υ.Γ.  Ο  Σαββόπουλος, ο γνωστός Νιόνιος, είπε ότι ο  Πολάκης του θυμίζει ένα αρκουδιάρη που περνούσε κάποτε από την γειτονιά του μαζί με την αρκούδα. Βοηθήστε με να καταλάβω: Αυτό είναι τιμή για τον Πολάκη η για τον αρκουδιάρη;

Christos.gim@gmail.com



ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης