"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Αυτό είναι το αποκρουστικό πρόσωπο της Τρικαλινής αγοράς εργασίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Το μνημονιακό οπλοστάσιο εις βάρος των εργαζομένων δυστυχώς βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή και στον τόπο μας .

Η εφ’ όλης της ύλης επίθεση σε βάρος των εργαζομένων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση

Οι «ελαστικές» μορφές εργασίας οργιάζουν και είναι γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων είναι 4ωρίτες .  

 Γενικά η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, τα εργασιακά δικαιώματα παραβιάζονται καθημερινά, ενώ τη θέση τους παίρνουν οι «ιδιωτικές συμφωνίες», όπου οι εργοδότες εκβιάζουν τους εργαζόμενους να αποδεχτούν να εργάζονται χωρίς δικαιώματα και ανασφάλιστοι.

Και στα Τρίκαλα μισή» δουλειά, λίγους μήνες το χρόνο ή λίγες ώρες την ημέρα είναι η οδυνηρή πραγματικότητα για  χιλιάδες εργαζόμενους. 

Ταυτόχρονα «αξιοποιούνται»  αλλοδαποί σε συνθήκες «μαύρης εργασίας» σε χωράφια . μάλιστα τελευταίο παράδειγμα σε χωριό της ευρύτερης περιοχής το μεροκάματο είναι 18 ευρώ και ωράριο «ηλιο με ήλιο».

Στην πιάτσα τις τελευταίες ημέρες εκανε την εμφάνιση του εργολάβος τεχνικών έργων αναζητώντας εργαζόμενους με ωράριο 6.30 το πρωί με 7.30 το απόγευμα , χωρις διάλειμμα και μεροκάματο 45 ευρώ , 

Και βέβαια αρίθμητες είναι οι καταγγελίες εργαζομένων στην επιθεώρηση εργασίας , στο ΙΚΑ  [ Εργατικό Κέντρο εδώ και καιρό δεν υπάρχει ] για την κατάφορη καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων «περί άλλων τυρβάζουν» αφού οι εργατοπατέρες συνεχίζουν να τσακώνονται για τις «καρέκλες» , διοίκηση δεν υπάρχει και βέβαια οι εργαζόμενοι συνεχίζουν μόνοι τους τον δικό τους Γολγοθά .

Απλήρωτη υπερ-εργασία -ούτε λόγος για κυριακάτικα, νυχτερινά και επιδόματα·, μεροκάματα πολύ χαμηλά , αδήλωτη εργασία , παραβίαση του ωραρίου των εργαζομένων , είναι κάποια από τα  στοιχεία της κατάστασης όπως αυτή διαμορφώνεται και στην Τρικαλινή αγορά εργασίας .

Εδώ να προσθέσουμε και την εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή με τη μέθοδο της ημι-ανασφάλιστης εργασίας, κοινώς «σε δηλώνω 16 ή 20 ώρες και δουλεύεις 40, 50, όταν και όσο θέλω» . 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιατί ανεβάζετε τέτοια θέματα…..;
    Θέλετε να σηκωθουν απότομα από τον καναπε οι νεοελληνες και να σπάσουν το τηλεκοντρολ;
    Αμαν πια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης