"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Αύξηση 44% στο πλαστικό χρήμα λόγω capital controls

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κατά 44% εκτιμάται ότι ενισχύθηκε η χρήση πλαστικού χρήματος τους τελευταίους μήνες στο λιανεμπόριο, αύξηση που συνδέεται ευθέως με τη συγκυρία των capital controls, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, εγκαινιάζοντας στο πλαίσιο της 80ής ΔΕΘ την καμπάνια ενημέρωσης “FEEL SAFE @ e-commerce”, που υλοποιεί η ΕΣΕΕ από κοινού με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Η τραπεζική αργία και οι κεφαλαιακοί περιορισμοί εκτόξευσαν, εξάλλου, τη χρήση χρεωστικών καρτών, καθώς μέσα σε περίπου ένα μήνα, από τα τέλη Ιουνίου έως τις αρχές Αυγούστου, είχαν εκδοθεί περισσότερες από 1,1 εκατ. χρεωστικές κάρτες, όταν το προηγούμενο διάστημα εκδίδονταν κατά μέσο όρο λιγότερες από 100.000 κάρτες μηνιαίως, ενώ η χρήση τους κατά μέσο όρο έχει σχεδόν τριπλασιαστεί.

Παρουσιάζοντας την παραπάνω καμπάνια, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης του πλαστικού χρήματος στη χώρα μας, ενώ επισήμανε ότι ο κλάδος του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα παρουσιάζει αύξηση 25%, με τον ετήσιο τζίρο, κατά τον ίδιο, να διαμορφώνεται μέχρι στιγμής για το 2015 σε 3,5 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, κάλεσε τους Έλληνες, μέσω της συγκεκριμένης καμπάνιας, να εμπιστευτούν το Διαδίκτυο και το πλαστικό χρήμα, να μην διστάζουν να κάνουν ψηφιακές αγορές, διότι “έτσι μόνο μπορεί να ελεγχθεί το χρήμα και να αισθάνεται ο πολίτης ασφάλεια”. “Πρέπει να μάθουμε ότι το πλαστικό χρήμα είναι κανονικό χρήμα”, τόνισε, υπενθυμίζοντας τον πενταψήφιο αριθμό 11188 της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου μπορεί να απευθυνθεί κάθε πολίτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης