"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19 C
Trikala

Σήμερα, Σάββατο , οι εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έφτασε η ώρα για τη γιορτή της νεολαίας , των  μαθητών, σπουδαστών, νέων εργαζομένων κι ανέργων, κάθε νέου που ονειρεύεται, αγωνιά για το μέλλον και διεκδικεί μία καλύτερη ζωή. Το Φεστιβάλ μας αποτελεί συνάντηση αγώνα, διασκέδασης, ψυχαγωγίας!

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή αποτελεί εικόνα από το όμορφο μέλλον για το οποίο παλεύουμε! Στήνεται με το μεράκι, την συλλογική, εθελοντική, σχεδιασμένη δουλειά χιλιάδων νέων. Χορηγοί του Φεστιβάλ είναι οι χιλιάδες νέοι που το κάνουν γνωστό με όλους τους τρόπους όπου ζει, μορφώνεται και δουλεύουν οι νέοι και οι νέες.

Το Φεστιβάλ μας αποτελεί πλέον «θεσμό» για την νεολαία, αντέχει στο χρόνο, ανανεώνεται κι αναβαθμίζεται γιατί η «καρδιά» του είναι ο στόχος για τον οποίο παλεύουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ: η νέα σοσιαλιστική κοινωνία. Παραμένει νέο γιατί απέναντι στο σημερινό γερασμένο εκμεταλλευτικό σύστημα προβάλει τη μόνη πραγματική διέξοδο προς όφελος της νεολαίας: την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας.

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ:

 Ο χώρος θα είναι ανοιχτός για το κοινό από τις 7μμ, με την έναρξη των δραστηριοτήτων του παιδότοπου, όπου οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν   το εργαστήρι  πειραμάτων φυσικής και χημείας , φτιάχνοντας τα δικά τους εργαστηριακά γυαλιά ,ενώ  στη συνέχεια θα ζωντανέψουν το παραμύθι «Λιχουδοχώρα»

 

Στην κεντρική σκηνή το πρόγραμμα περιλαμβάνει :

  • 20:15 Μουσικό-αφηγηματικό αφιέρωμα από μαθητικό συγκρότημα ενάντια στον πόλεμο. Διαχρονικά ροκ και έντεχνα κομμάτια που έχουν γραφτεί ενάντια στο πόλεμο, δεμένα με απόσπασμα του ποιήματος του Τ. Λειβαδίτη ¨Ο άνθρωπος με το ταμπούρλο.¨
  • 21:00πολιτική ομιλία από τον Γ. Λαμπρούλη μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας και Βουλευτή του ΚΚΕ.
  • 21:45 – συναυλία με το Στέλιο Μαγαλιό και τους sober on Tuxedos
  • 23:00 – λαϊκό/ παραδιοσιακό γλέντι με τους : Γκότζια Κων/νο (λαούτο), Αγγέλη Γιώργο (βιολί),  Γκότζια Στέφανο (φωνή), , Μούτο Θόδωρο  ( ακορντεόν) , Καρέτσου Λίνα( φωνή), Τσιμπίδα Νίκο (κλαρίνο), Κωστίκα Βασίλη (φωνή).

 

Στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργούν επίσης:

  • Έκθεση αφιερωμένη στα 70χρονα από την ίδρυση του ηρωικού  Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
  • Βιβλιοπωλείο με εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής».
  • Παραδοσιακή ταβέρνα αλλά και μπαρ.
  •  Θα λειτουργούν με τα δικά τους αφιερώματα: μαθητικό στέκι, φοιτητικό στέκι και εργατικό στέκι.

 

Email επικοινωνίας: trikala.fest.kne@gmail.com

Ιστότοπος: http://efestival.kne.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης