"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

«Α.Ε.» πάνω στην Κεντρική Γέφυρα της πόλης μας!

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

        Του Χρήστου Σταμόπουλου

Ο Δήμαρχος Τρικάλων, γνωστός λάτρης των ιδιωτικοποιήσεων, των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και…. Ονομάτων, ξαναχτύπησε. Χάραξε τα αρχικά της γνωστής Α.Ε. πάνω στην Κεντρική Γέφυρα της πόλης μας! Έτσι για να τη βλέπουμε μπροστά μας κάθε μέρα και να θυμόμαστε την… τοπική εθνική ευεργέτιδά μας!

Διαβάζουμε στην είσοδο της Γέφυρας: «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΧΟΡΗΓΙΑ: ΤΥΡΑΣ Α.Ε. 2015».

Έτσι από δω και πέρα οι Τρικαλινοί μπορεί να μην βλέπουν το όνομα του, πραγματικά σπουδαίου Γάλλου μηχανικού, κατασκευαστή της Γέφυρας το 1886, θα βλέπουν όμως υποχρεωτικά το όνομα του… «ανακατασκευαστή» της!

Δεν γνωρίζουμε και δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι υπήρξε απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου για εγχάραξη επί της Γέφυρας της επωνυμίας της Α.Ε.

Μας φαίνεται «λογικότερο» ο Δήμαρχος να τ’ αποφάσισε μόνος του, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι εισάγει αδιάκοπα νέα ήθη και κουλτούρα στην πόλη μας!

Αν δεν αντιδράσουμε, αφού πρώτα τα ιδιωτικοποιήσει όλα, φεύγοντας το 2019, δεν αποκλείεται ν’ αναρτήσει έξω απ’ το Δημαρχείο την ταμπέλα «ΔΗΜΟΣ Α.Ε.»!

Όσον αφορά την ουσία, αλλά και σκοπιμότητα του πολυδιαφημισμένου «έργου Σαράντη» είχαμε γράψει πρόσφατα: «Φυσικά δεν πρόκειται για κανένα… «μεγάλο» έργο, που γράφτηκε. Ούτε για την πόλη ούτε για τους μεγαλοεπιχειρηματίες αδελφούς Σαράντη. Γι’ αυτούς κι όλες οι άλλες «χορηγίες» που ανακοίνωσαν για τα «30χρονά τους», είναι ψίχουλα μπροστά στον πλούτο τους.

     Αντί για την «περαιτέρω ανάδειξη της κεντρικής γέφυρας» (προφανώς περιττή στη σημερινή περίοδο της κρίσης) δεν θα μπορούσαν αυτά τα 30.000 ΕΥΡΩ να διατεθούν για να ασφαλτοστρωθούν χωματόδρομοι και να κλείσουν λακκούβες στις συνοικίες ή να φτιαχτούν χαλασμένα πεζοδρόμια, που αφθονούν στην πόλη, ή να καλύψουν ανάγκες επιβίωσης, που αντιμετωπίζουν χιλιάδες Τρικαλινοί σήμερα;

       Πρέπει να ‘ναι κανείς τρελός για να περιμένειτέτοιες προτεραιότητες από τον Παπαστεργίου και τον Σαράντη………… Αξίζει ακόμα να προστεθεί πως το σύνολο των «χορηγιών» Σαράντη που ανακοινώθηκαν για τα Τρίκαλα και κερδίζει δυσανάλογη διαφήμιση και προβολή, αντιπροσωπεύουν ένα ελάχιστο ποσοστό του προστίμου των εκατομμυρίων ΕΥΡΩ που του επιβλήθηκε, όπως και στις άλλες μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες της χώρας, γιατί συνέπηξανκαρτέλ τιμών σε βάρος των γαλακτοπαραγωγών κτηνοτρόφων της πατρίδας μας. Αλήθεια τι απέγινε, πληρώθηκε ποτέ αυτό το πρόστιμο στο κράτος; Θα ‘χε ενδιαφέρον να το μαθαίναμε κι αυτό.

     Περιττό να προσθέσουμε πως οι όποιες «χορηγίες» Σαράντη αντιπροσωπεύουν ένα ασήμαντο ποσοστό της κλεμμένης υπεραξίας της εργασίας των εργαζομένων στον Όμιλό του.

    Να πως οι καπιταλιστές πετυχαίνουν με ουσιαστικά ξένα χρήματα, δηλαδή με χρήματα απ’ τον ιδρώτα (πολλές φορές και το αίμα) των εργατών τους να διαφημίζονται αδρά! Τζάμπα διαφήμιση!»

Και καταλήγαμε πως ο κ. Παπαστεργίου, ο «Δήμαρχος ιλουστρασιόν», θα συνεχίσει ασταμάτητα τα αλλεπάλληλα επικοινωνιακά του τρυκ για ν’ αποπροσανατολίζει τον κόσμο απ’ τα προβλήματα και να κρύβει

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης