"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Βίντεο από Χαϊδελβέργη: Η στιγμή που Γερμανοί αστυνομικοί πυροβολούν τον «καμικάζι»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τραγική κατάληξη είχε η επίθεση με αυτοκίνητο σε πεζούς στη Χαϊδελβέργη, καθώς ο ένας από τους τρεις τραυματίες υπέκυψε λίγες ώρες αργότερα στα τραύματά του. Πρόκειται για έναν 73χρονο άνδρα, ο οποίος στεκόταν έξω από έναν φούρνο, σε κεντρικό δρόμο της πόλης, πριν πέσει το αυτοκίνητο πάνω του, επαναφέροντας στις μνήμες το μακελειό στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, όταν ο Τυνήσιος Αμρί είχε εισβάλει με φορτηγό, σκοτώνοντας μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

Ο δράστης συνελήφθη μετά από καταδίωξη της αστυνομίας, τα μέλη της οποίας τον εγκλώβισαν και τον πυροβόλησαν μία φορά, προκειμένου να τον τραυματίσουν και να τον ακινητοποιήσουν. Το συγκλονιστικό βίντεο από τη σύλληψη του άγνωστου -μέχρι στιγμής- δράστη κυκλοφόρησε στα media, αναδεικνύοντας την επικίνδυνη αποστολή την οποία έφεραν σε πέρας οι Γερμανοί αστυνομικοί.

Αμέσως μετά την επίθεση με το αυτοκίνητο στους πεζούς, ο άνδρας βγήκε από το αυτοκίνητο κρατώντας μαχαίρι και απομακρύνθηκε. Ακολούθησε καταδίωξη. Ακόμα και όταν εντοπίστηκε από την αστυνομία, επιχείρησε να διαφύγει, όταν ακούστηκε ένας πυροβολισμός. Ο δράστης έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος και αφού αφοπλίστηκε και ακινητοποιήθηκε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο ήταν νοικιασμένο, ενώ το κίνητρο του δράστη δεν έχει αποσαφηνιστεί. Η αστυνομία θα αναμένει να ξεπεράσει τον κίνδυνο για τη ζωή του και όταν το επιτρέψουν οι γιατροί, να τον ανακρίνουν, ώστε να διευκρινιστεί αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση και αν ναι, υπό τη σκέπη ποιας εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Όπως ειπώθηκε από τους αστυνομικούς, η πιθανότητα να έδρασε για λογαριασμό κάποιας τρομοκρατικής ομάδας συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες, καθώς το βασικό σενάριο περιλαμβάνει το ενδεχόμενο να κινήθηκε από μόνος του, αντιγράφοντας την επίθεση στο Βερολίνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης